Компанія «Інтертелеком» припиняє роботу у Волинській та Рівненській областях

06 Серпня 2020, 15:11
2669

Оператор ТОВ «Інтертелеком» повідомив про зміни у наданні послуг у Львівській, Волинській, Тернопільській, Рівненській, Донецькій, Луганській, Івано-Франківській, Закарпатській та Чернівецькій областях України.

Про це повідомила пресслужба компанії.

У зв’язку із відмовою від використання частини радіочастотного ресурсу з 1 вересня 2020 року компанія ТОВ «Інтертелеком» обмежує надання своїх послуг в ряді областей України, таких як: Волинська, Закарпатська, Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Рівненська, Чернівецька, Донецька та Луганська області.

«Станом на цей день компанія «Інтертелеком» своєчасно виконала покладені на неї обов’язки щодо проведення радіочастотного рефармінгу, пов’язаного з вивільненням частини свого радіочастотного ресурсу для наступного впровадження стандарту зв’язку E-GSM та запуску проекту LTE-900 іншими операторами мобільного зв’язку», – йдеться у повідомленні.

Протягом тривалого часу компанія «Інтертелеком» знаходилася в процесі пошуку та залучення інвестиційної фінансової підтримки, що дозволило б організувати розгортання національних мереж LTE та впровадження інноваційних сервісів, які б відповідали сучасним вимогам до якості надання послуг та очікуванням споживачів.

Однак, ситуація з карантинними обмеженнями, що затягнулась, подальше розповсюдження пандемії COVID-19, а також загальна економічна нестабільність в країні та світі не дозволили компанії реалізувати фінансові домовленості з зацікавленими інвесторами та здійснити у встановлені терміни оплату вартості ліцензії на використання технології LTE.

«Враховуючи обставини, які склалися, оператор зв’язку ТОВ «Інтертелеком» вимушений переглянути свою стратегію розвитку. Її основними елементами стануть відмова від частини радіочастотного спектра, що використовується у теперішній час компанією, оптимізація своєї радіо- і транспортної мережі в ряді регіонів, а також впровадження і активний розвиток додаткових інноваційних IT сервісів», – інформують на сайті.

Описані кроки дозволять направити всі зусилля компанії на розвиток елементів нової інфраструктури в регіонах з великою концентрацією абонентської аудиторії, а також поліпшити якісні характеристики голосових та інтернет сервісів, що надаються.

Усвідомлюючи свою корпоративну та соціальну відповідальність за безперебійне та якісне надання послуг, компанія ТОВ «Інтертелеком» звернулася до регулятора галузі (до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації) з проханням виконати всі відповідні процедури з переоформлення радіочастотного ресурсу, який був раніше виданий компанії.

Компанія ТОВ «Інтертелеком» дякує всім своїм абонентам, які обслуговувалися у вказаних регіонах протягом тривалого часу. Ваша довіра до послуг, які надавалися нашою компанією, дозволяла ТОВ «Інтертелеком» тривалий час знаходитися серед лідерів рейтингу національних операторів зв’язку України, активно розвиватися та вдосконалюватися в умовах високо конкурентного та динамічного телекомунікаційного ринку нашої країни.

«Ми дякуємо всім бізнес-партнерам, які тісно співпрацювали з нами протягом двох десятиріч, які навіть у самі складні періоди допомагали поліпшувати якість роботи нашої мережі та удосконалювати бізнес-процеси в ТОВ «Інтертелеком». Наша компанія дякує національному телеком-регулятору НКРЗІ, Міністерству цифрової трансформації і особисто Президенту країни В.О. Зеленському за неодноразове надання нам необхідних можливостей з конструктивного врегулювання питань що до розвитку проекту LTE», – висловлюються у компанії.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024