У Шацьку розробили концепцію розвитку велоінфраструктури

07 Серпня 2020, 09:40
У Шацьку розробили концепцію розвитку велоінфраструктури 839
У Шацьку розробили концепцію розвитку велоінфраструктури

Розвиток велоінфраструктури є одним із пріоритетів програми розвитку туризму та рекреації на Шацьких озерах.

Про це повідомила на сесії Шацької районної ради Ольга Романська, начальниця відділу містобудування, архітектури, житлово-комунального господарства та інфраструктури Шацької райдержадміністрації.

За її словами, в Шацькій РДА розробили та впроваджують концепцію розвитку велоінфраструктури у селищі Шацьк. Перша частина велодоріжки побудована по вулиці Шковороди.

За планом, велодоріжка буде проходити по всій протяжності вулиці Шковороди від перехрестя вулиці 50 років Перемоги до села Світязь.

Також реалізація проєкту «Шацька експедиція», що здійснюється за підтримки DREAMactions, передбачає розробку та облаштування оглядового туристичного веломаршруту для туристів навколо озера Пісочне та частково озера Перемут.

Спільно з експертами Міністерства економічного розвитку та торгівлі України і Програми U-LEAD підготовлена концептуальна записка реалізації проєкту державно-приватного партнерства з будівництва автокемпінгу поблизу урочища Гряда.

Проєкт «Розвиток автокемпінгової інфраструктури на природоохоронних територіях Волині» був поданий до плану заходів з реалізації Стратегії розвитку Волинської області у 2021-2023 років Шацькою селищною радою.

Окрім того, на даний час розробляють робочий проєкт «Капітальний ремонт вул. Центральна, ур. Гряда в смт. Шацьк Волинської області», аби це курортне урочище склало достойну конкуренцію набережній, що в селі Світязь, та привернуло увагу туристів.

Читайте також: 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024