У Луцьку жителі ОСББ проти будівництва кафе на їхній території

08 Серпня 2020, 09:42
Будівництво кафе вже майже завершили 1081
Будівництво кафе вже майже завершили

З обіду 7 серпня на території ОСББ «Кравчука-15» зібрався чималий натовп. Мешканці не дають підприємцю здійснювати будівельні роботи щодо облаштування зовнішнього входу у квартиру.

На першому поверсі в будинку № 15 по вулиці Кравчука викупили однокімнатну квартиру. Там почалися ремонті роботи, на які спочатку ніхто не зважав. Однак вже згодом замість балкона там з'явилися двері на вулицю. Ситуацію для Район.Луцьк описала жителька будинку Анна Єкименко-Поліщук.

Члени ОСББ почали спілкуватися з представником власниці Дмитром, який зазначив, що у приміщенні планується облаштувати кав'ярню з випічкою, а вхід буде з вулиці. 



Наразі територія огороджена, там облаштували квітник, а також є зелені насадження. Жителі будинку виступили проти, однак згодом змінився й представник власниці. У п'ятницю, 7 серпня, Олександр Лавренчук приїхав разом з підрядниками у квартиру з «болгарками» та намагався перекинути переноску через паркан.

Очевидці вважають, що він хотів спиляти загорожу, аби почати будівництво входу. Однак мешканці не дали цього зробити та викликали поліцію. Натомість сам представник заявив, що йому не дають можливості потрапити у житло, хоча вхід у під'їзд та двері у квартиру № 23 ніхто не блокував. У підсумку майстри зайшли туди саме цим шляхом.

Лавренчук заявляє, що має усі документи на квартиру, а наразі там має бути офісне приміщення. Проте мешканці зауважують, що змінити цільове призначення дуже просто, тому дуже скоро тут можуть облаштувати й кафе. За словами мешканців, квартира зареєстрована на Аллу Храмцову, однак її ніколи не бачили на будові.

Голова ОСББ Віталій Гомон показав свідоцтво на право власності на земельну ділянку та кадастровий план. Згідно з документами, власники землі – ОСББ «Кравчука 15».


За його словами, власник квартири мав би подати заяву на розгляд ОСББ, яке б прийняло рішення, чи дозволити будівництво, чи ні. Проте власники знали, що рішення буде негативним, тож цього не зробили.

Тому жителі мали зібратися 7-8 серпня на збори (у зв'язку з карантинними обмеженнями це мало відбутися у два етапи). На порядку денному лише одне питання – «Заборона власнику квартири № 23 проведення будь-яких будівельних робіт за межами квартири на території приватної земельної ділянки ОСББ «Кравчука 15».

Жителі вважають, що саме тому власник вирішив розпочати роботи в обід напередодні зборів, коли люди на роботах та не можуть перешкоджати. 

Мешканка під'їзду, де знаходиться квартира, Наталія Єкименко зауважила, що попередньо їм розповідали про плани на кав'ярню та літній майданчик.

«Ми категорично проти, адже це постійний шум, і приміщення не пристосоване для кафе, адже немає шумоізоляції», – каже вона.

Цього тижня ОСББ звернулося й у міську раду, заява на ім'я в.о. Луцького міського голови Григорія Пустовіта зареєстрована 3 липня. Тож жителі поки чекають відповіді. 


Жителі ОСББ трактують дії власника як рейдерське захоплення землі та просять владу розібратися в ситуації. Заплановані збори відбудуться 7 та 8 серпня, де люди прийматимуть рішення про заборону будівельних робіт.

Наразі написана заява й у правоохоронні органи.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024