В Україні дорожчають огірки

09 Серпня 2020, 15:02
945

Українські тепличні комбінати на сьогодні можуть поставляти дуже обмежені обсяги огірків на ринок через перехідний період між сезонами.

Про це повідомляють аналітики EastFruit, пише agronews.ua.

На нинішньому тижні в сегменті огірків відбулися чергові кардинальні зміни, і негативні цінові тенденції в даному сегменті змінилися підвищувальними.

Якщо тижнем раніше, загальний діапазон середніх цін на огірки в Україні становив 12-18 грн/кг ($0,44-0,65/кг), то вже до кінця нинішньої цей діапазон виріс до 13-24 грн/кг ($0,47-0,87/кг). При цьому, ціни продовжують зростати.

Читайте також: В Україні зросла вартість картоплі

За словами операторів ринку, саме за останні два дні максимальні ціни підвищилися найбільш відчутно, оскільки ще в четвер вранці оптові партії огірків в Україні надходили в продаж максимум по 20 грн/кг ($0,73/кг), а покупці повідомляли про постійну нестачу пропозиції.

Як пояснюють фахівці EastFruit, місцеві тепличні комбінати на сьогоднішній день можуть поставляти дуже обмежені обсяги огірків на ринок через перехідний період між сезонами, а пропозиція оптових партій продукції відкритого ґрунту на нинішньому тижні практично не фіксувалося.

Представники роздрібних мереж також не можуть повністю виконати свої плани закупівель огірка і готові працювати з виробниками надалі навіть за умови того, що ціни і далі будуть підвищуватися.

Що стосується короткострокових перспектив розвитку ринку огірків в Україні, то, на відміну від томатів, черговий оборот яких вже стартував у багатьох комбінатах, істотного зростання пропозиції огірків наступного тижня на українському ринку чекати не доводиться. Саме ця обставина може виступити основним фактором, який буде надавати підтримку зростанню цін на огірки в Україні і найближчим часом.

Читайте також: На Гощанському підприємстві виросли перші органічні огірки

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024