На Рівненщині збудують три сучасні амбулаторії

10 Серпня 2020, 14:41
Амбулаторія. Фото ілюстративне. 1012
Амбулаторія. Фото ілюстративне.

У селах Колки, Берестя та Селець, що на Дубровиччині з’являться нові амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

На будівельних майданчиках майбутніх медичних закладів побував голова Дубровицької райдержадміністрації Олександр Гузич.

«Днями разом із будівельною компанією здійснили об’їзд територій, аби перевірити ґрунт земельної ділянки, яка відведена під будівництво «з нуля». Це потрібно для того, аби правильно розрахувати об’єми роботи при початковій стадії будівництва. Тримаю питання побудови якісних лікарських амбулаторій на особистому контролі», – зазначає Олександр Гузич.

Так, нині мешканці сіл Колки, Берестя та Селець отримують меддопомогу в старих ФАПах, які вже давно зведені в їхній місцевості. Однак, через неналежний вигляд та місцями аварійність й виникла необхідність у побудові нових та комфортних медичних закладів.

Окрім побудови приміщення амбулаторій, кабінети оснащують належною технікою та інвентарем. Це удосконалить надання медичних послуг на місцевому рівні та розвине мережу лікарських закладів району.

Будівництво медичних закладів проводиться за кошти державного бюджету з 10% часткою співфінансування з сільських бюджетів на території яких і будуть збудовані медичні заклади.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024