У Луцьку хочуть знести незавершену новобудову

14 Серпня 2020, 16:23
На проспекті Відродження хочуть знести незавершену новобудову 885
На проспекті Відродження хочуть знести незавершену новобудову

Міська влада домагатиметься припинення будівництва та знесення незавершеної новобудови, яку зводять на проспекті Відродження у Луцьку.

Про це йдеться на сторінці радника мера Ігора Поліщука.

«Непрофесійні рішення дилетантів з уряду призвели до хаосу в містобудуванні й контролі за будівництвом та до того, що на сьогодні немає жодного повноцінно діючого державного або іншого органу з територіальними представництвами, що здійснює нагляд і контроль за будівництвом та має право здійснювати перевірки.

Так, постановою Кабміну № 218 ліквідовано Державну архітектурно-будівельну інспекцію та створено Державну сервісну службу містобудування України. ДАБІ у Волинській області сьогодні фактично перебуває в стані ліквідації, а нова служба ще не запрацювала.

Постановою Кабміну № 219 утворено Державну інспекцію містобудування України та Державне агентство з технічного регулювання у містобудуванні України, які також повноцінно ще не запрацювали.

Цією ж постановою зупинено дію постанови Кабінету Міністрів України від 23 травня 2011 р. № 553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», внаслідок чого на Відділ державного архітектурно-будівельного контролю Луцької міської ради позбавлений повноважень щодо проведення перевірок та винесення приписів і штрафів», – коментує Поліщук.

Читайте також: Луцьк отримав транш від ЄС: що робитимуть за ці гроші

За його словами, недобросовісні забудовники користаються такою ситуацією і будують з порушеннями усіх можливих норм. 

«Вказане на фото будівництво порушує вимоги щодо відстані до існуючих споруд, вимоги щодо поверховості й висотності та інші містобудівні вимоги й ДБН», – інформує Поліщук.

Через це радник підготував звернення до правоохоронних органів із вимогою припинити незаконне будівництво, а подання до суду зобов'язуватиме демонтувати будівлю, яка вже височіє у Луцьку. 

Читайте також: У Луцьку на пам'ятці архітектури розмістили рекламний напис



 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024