У трьох районах Волині затримали рибних браконьєрів

15 Серпня 2020, 15:33
837

Волинський рибоохоронний патруль продовжує здійснювати рибоохоронні рейди на водоймах області.

13 серпня заходи провели на території Горохівського,  Іваничівського та Старовижівського районів. Про це інформують у пресслужбі рибпатруля.

Під час рибоохоронної роботи на Мар’янівському водосховищі, поблизу села Мар’янівка Горохівського району Волинської області викрили порушника. Громадянин здійснював вилов водних біоресурсів за допомогою мисинової сітки. Він встиг виловити 7 кілограмів риби, а саме: коропа – 2 екземпляри, карась сріблястий – 20 екземплярів. Збитки, завдані рибному господарству, склали 952 гривень.

На особу склали адмінпротокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи передали до суду для притягнення правопорушника до відповідальності та відшкодування завданої шкоди.

Того ж дня близько 21 години виявили трьох громадян, які здійснювали вилов риби забороненим сітним знаряддям. Інцидент стався на річці Західний Буг, поблизу села Заставне Іваничівського району. У знарядді браконьєрів знаходилася риба: окунь – 4 екземпляри, плітка – 4 екземпляри та карась сріблястий – 1 екземпляр, які у живому стані повернено у водне середовище. Попередили збитків на суму 425 гривень.

Згодом на тій ж водоймі зафіксовано аналогічне порушення. Двоє громадян ловили рибу лісковою сіткою. Завдяки оперативним діям рейдової групи порушникам не вдалося завдати шкоди рибному господарству.

На викритих громадян склали адміністративні протоколи за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справ направлено до суду для притягнення порушників до відповідальності. Заборонені знаряддя вилучили.

Під час рейду на річці Вижівка, поблизу села Поліське викрили грубе порушення правил рибальства. Порушник мисиновою сіткою здійснював вилов водних біоресурсів. На порушника оформили адмінпротокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення особи до відповідальності.

Волинський рибоохоронний патруль вкотре закликає громадян бути відповідальними та дотримуватись природоохоронного законодавства. Про порушення правил рибальства та порядку придбання чи збуту риби прохання терміново повідомляти за номером телефонної «гарячої лінії» відомства: (067) 360 78 40.

Довідкова інформація

Розрахунок за незаконне добування водних біоресурсів здійснювався відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 р. № 1209 «Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування або знищення цінних видів водних біоресурсів». Так, компенсація за один виловлений екземпляр коропа становить – 306 гривень плітки - 85 гривень, окуня – 17 гривень та карася сріблястого – 17 гривень.








Читайте також: 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024