Головну державну інспекторку митного поста «Ковель» підозрюють у тяжкому корупційному злочині

16 Серпня 2020, 11:31
899

Колегія суддів судової палати з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду розглянула кримінальне провадження за апеляційною скаргою прокурора на ухвалу слідчого судді Личаківського районного суду про застосування до підозрюваної запобіжного заходу.

Жінку, уродженку села Береськ Рожищенського району, підозрюють у вчиненні тяжкого корупційного злочину. Про це йдеться в ухвалі суду від 3 серпня.

Її посадили під домашній арешт з 22:00 до 7:00 на термін досудового розслідування, тобто до 5 вересня 2020 року. На ухвалу прокурор у кримінальному провадженні подав апеляційну скаргу, в якій просить скасувати таку та постановити нову, якою обрати підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном 60 днів з визначенням застави у розмірі не менше 1 000 000 гривень.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка працює на посаді головного державного інспектора митного поста «Ковель» Волинської митниці Держмитслужби України.

Її підозрюють в тому, що в ході розмови, яка відбулась в адміністративному приміщенні митного поста «Ковель» повідомила про необхідність передачі неправомірної вигоди, яку попередньо висловив в.о. начальника митного посту «Ковель», у розмірі 6 800 доларів США, за безперешкодне митне оформлення 170 транспортних засобів ПП «Карспрайс» в січні 2020 року.

Надалі, на виконання раніше обумовленої домовленості, 12 лютого 2020 року, близько 12:15 чоловік, пов'язаний із ПП «Карспрайс», зустрівся із чоловіком який мав забрати суму, озвучену в.о. начальником митного поста, на території АЗС «UPG», що у Ковелі. Перебуваючи у власному транспортному засобі марки Mercedes-Benz ML чоловік передав 6 800 доларів США.

Таким чином, уродженка Береська органами досудового розслідування підозрюється в одержанні неправомірної вигоди для себе, за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-яких дій з використанням наданої їй влади та службового становища, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, поєднаному з вимаганням неправомірної вигоди, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років, з конфіскацією майна.

Колегія суддів постановила апеляційну скаргу прокурора у кримінальному провадженні залишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Личаківського районного суду від 13 липня про застосування до підозрюваної запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту – без змін.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024