Волинь хоче співпраці з Вітебськом

18 Серпня 2020, 12:22
Договір / Фото ілюстративне 601
Договір / Фото ілюстративне

Упродовж 8-9 жовтня 2020 року у білоруському місті Гродно планують провести Третій Форум Регіонів України та Республіки Білорусь.

Цей масштабний захід традиційно відбувається за участі Глав обох держав, членів Урядів, керівників регіонів, представників органів державного управління, керівників торгово-промислових палат, керівників Посольств РБ в Україні та Посольства України в РБ, представників ділових кіл з української та білоруської сторони. Про це інформують у пресслужбі Волинської обласної ради.

Захід проходить під патронатом Кабінету Міністрів України та Ради Міністрів Республіки Білорусь. За три роки форум став головним двостороннім майданчиком для нових ініціатив і форм економічного, інвестиційного, науково-технічного і культурного співробітництва обох країн.

Як зауважив директор департаменту зовнішніх зносин, залучення інвестицій та з питань туризму і курортів  ОДА Ігор Чуліпа, цьогорічний форум наразі є під питанням у зв'язку з останніми подіями, які відбуваються у Білорусі опісля президентських виборів. Однак, він переконаний, що роботу з підготовки до цього масштабного заходу скасовувати не варто.

Він розповів, що серед заходів, які в рамках Форуму планують провести організатори: виставки промислової та сільгосппродукції підприємств і організацій, виставка великогабаритної техніки, а також виставка-ярмарок декоративно-прикладного мистецтва. Окрім того, у планах організаторів проведення концерту дружби народів, участь у якому мають взяти і колективи з Волині.

Ігор Чуліпа також повідомив, що у планах керівництва Волині – підписання договору про співпрацю із Вітебською областю Республіки Білорусь. Голова обласної ради Ірина Вахович запропонувала дещо розширити співпрацю із сусідньою державою, залучивши до цієї роботи ВНЗ області, які мають теж свої напрацювання.

Окрім того, на думку Ірини Вахович, не зайвим було б поглибити обмін досвідом із РБ у галузі охорони здоров'я, а також у сфері ведення лісового та мисливського господарства. 

Керівникам профільних управлінь облдержадміністрації, які мають стосунок до проведення форуму, доручено активно долучитись до підготовки участі Волинської області у цьогорічному заході, аби наш регіон був представлений на високому рівні.

Присутні на засіданні робочої групи митники та прикордонники пообіцяли своє сприяння в частині безперешкодного оформлення документів при перетині державного кордону України учасниками форуму, а також переміщення великогабаритної техніки на територію сусідньої держави.

Читайте також: Лучани підтримали Білорусь у боротьбі за демократію

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024