Двісті доларів за ніч видобутку бурштину: поліціянт з Рівненщини «кришував» нелегальний бізнес

20 Серпня 2020, 17:10
Старателі за роботою 1051
Старателі за роботою

Поліцейський з Рівненщини відповідатиме за кришування бурштину. 

18 серпня правоохоронці скерували обвинувальний акт стосовно 31-річного патрульного поліцейського Дубровицького відділку поліції в Рівненській області, якого обвинувачують у вимаганні хабаря. Про це повідомляють у пресслужбі прокуратури Рівненської області.

Поліцейський, використовуючи свій службовий стан, систематично вимагав гроші та отримував їх від мешканців Рівненської області за непритягнення їх до кримінальної відповідальності, за видобуток бурштину на території, яка йому підконтрольна. Замість того, аби перешкоджати та сповіщати про видобуток сонячного каміння правоохоронні органи, поліціянт влаштував собі «заробіток» та змовчував про факт протиправної діяльності.

Варто зауважити, що розмір за розв'язання такого питання визначався від того, яким обладнанням здійснювали видобуток сирцю-бурштину. За одну ніч роботи одної мотопомпи, «старателі» сплачували йому 200 доларів США.

До слова, правоохоронці задокументували факт отримання поліцейським хабаря у розмірі понад 12 тисяч гривень за нереагування на незаконну діяльність. Тож нині триває досудове розслідування.

За це 31-річному поліціянту загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Читайте також: Виробники бурштинової продукції закликали владу легалізувати мотопомпи

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024