Лікарня на Рівненщині отримає додаткове фінансування з держбюджету

25 Серпня 2020, 11:40
763

Голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Коваль зустрівся з Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим.

На терміновій нараді обговорили епідемічну ситуацію на Рівненщині, шляхи виходу територій із «червоної» зони. У зустрічі також взяв участь міський голова Вараша Сергій Анощенко. Про це повідомляють на сайті Рівненської ОДА.

Одне з головних питань – фінансування Вараської лікарні (СМСЧ № 3). Медзаклад із державної власності передали у комунальну, а коштів у місцевому бюджеті на утримання лікарні та зарплати працівникам не передбачили.

«Вже сьогодні МОЗ направить до Мінфіну необхідну для вирішення цього питання документацію. Додаткове фінансування з держбюджету дозволить погасити заборгованість перед працівниками на період реорганізації в комунальний некомерційний заклад. Після цього лікарня зможе заключити угоду з НСЗУ та отримуватиме своєчасне фінансування», – зазначив Віталій Коваль.

Своєю чергою Максим Степанов пообіцяв взяти питання під особистий контроль, адже важливо зберегти мережу закладів та лікарів під час стрімкого поширення COVID-19.

«Наші медики мають право на гідну оплату праці, а наші мешканці – на професійну допомогу. Особливо під час епідемії коронавірусу», – додав голова ОДА.

Читайте також: «До середини вересня кількість ПЛР-тестувань на добу складатиме 30 тисяч», – Максим Степанов

Підписуйтеся на сторінку Район.Медицина у facebook та стежте за телеграм-каналом «Район здорової людини», де оперативно оновлюється інформація.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024