Для учнів Тернопільщини передали 11 шкільних автобусів «Богдан»

28 Серпня 2020, 14:00
1278

У Тернополі відбулася урочиста передача 11 шкільних автобусів «Богдан А22412» для учнів Тернопільської області. Їх закупили за умовами співфінансування – 70% – це гроші з державного бюджету та 30% – з місцевих.

Захід організували 26 серпня. Про це повідомили на фейсбук-сторінці підприємства «Богдан Моторс».

В урочистостях з приводу видачі автобусів взяли участь директор ДП «АСЗ № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» Дмитро Писаний та керівництво Тернопільської області, в тому числі заступник голови облдержадміністрації Ігор Гайдук.

Дмитро Писаний привітав територіальні громади з чудовим придбанням та зазначив, що завод постійно працює над вдосконаленням автобусів і тролейбусів, в тому числі шкільних. До того ж директор акцентував увагу на тому, що закупівля автобусів в українського підприємства – це велика підтримка вітчизняного виробника.

Начальниця управління освіти Тернопільської ОДА Ольга Хома зазначила, що 11 шкільних автобусів дадуть можливість забезпечити довозом ще 500 дітей на території Тернопільської області.

Договір на постачання шкільних автобусів підписали 23 липня між ТОВ «БАС МОТОР», офіційним дистриб’ютором продукції «Богдан», та Управлінням освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації.

Нові та зручні автобуси виробництва ДП «АСЗ №1» АТ «АК «Богдан Моторс» обладнані відповідно до всіх стандартів і вимог, які висувають до шкільного транспорту в Україні, зокрема вони відповідають екологічному стандарту Euro 5.

Шкільні автобуси «Богдан А22412» розраховані для перевезення 30 учнів. Усі сидіння в автобусах обладнані пасами безпеки, підголівниками та підлокітниками, а також спеціальними кошиками для шкільних портфелів.

Державне підприємство «Автоскладальний завод № 1» АТ «АК «Богдан Моторс» виготовляє шкільні автобуси для потреб українських школярів з метою забезпечення рівних умов доступу для здобуття якісної освіти.








Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024