З банки до банку: чоловік знайшов сховок грошей у дружини та відкрив на них депозит

28 Серпня 2020, 18:20
Банка з грошима \ фото ілюстративне 1446
Банка з грошима \ фото ілюстративне

У Ратнівському суді розглядали справу про викрадення грошей у розмірі близько 90 тисяч гривень.

Про це йдеться в ухвалі районного суду від 21 серпня 2020 року.

До Ратнівського районного суду звернулася жінка із скаргою на постанову дізнавача СД Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Вікторії Нікончук про закриття кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 23 червня 2020 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України.

Зазначила, що провадження відкрито за її заявою про викрадення її чоловіком належних їй грошових коштів у розмірі близько 90 тисяч гривень.

29 липня 2020 року дізнавачем СД Ратнівського відділу поліції ГУНП у Волинській області Нікончук В.М. винесено постанову про закриття кримінального провадження у зв`язку з встановленням відсутності складу кримінального правопорушення.

Скражник вважає вказану постанову незаконною, винесену в результаті незадовільно та необ`єктивно проведеного дізнання. Зазначила, що дізнавачем не перевірено наявність відкритих на ім`я свого чоловіка, депозитних рахунків, оскільки їй відомо про відкриття останнім таких рахунків на значні суми. Постанова обгрунтована лише показаннями чоловіка , який заперечив викрадення грошей. Проте дізнавачем не допитано сина про наявність грошей у матері.

Просить скасувати постанову від 29 липня 2020 року про закриття кримінального провадження та скерувати матеріали провадження для продовження дізнання.

Скаржник в судовому засіданні скаргу підтримала з підстав, зазначених у заяві. Пояснила, що із чоловіком проживає у шлюбі в одному житловому будинку. Чоловік викрав належні їй грошові кошти в сумі 90 тисяч гривень, які вона зберігала у шафі (20 тисяч гривень) та на подвір`ї у соломі в дволітровій банці (70 тисяч гривень). Востаннє вказані грошові кошти вона бачила на початку травня 2020 року, їх зникнення виявила 20 травня поточного року. Бачила виписку із «Приватбанку» про наявність відкритих на ім`я чоловіка депозитних рахунків із значними сумами депозитів.

Просить скаргу задовольнити.

Суд постановив у задоволенні скарги жінки на постанову дізнавача старшого інспектора СД Ратнівського ВП ГУНП у Волинській області Вікторії Нікончук про закриття кримінального провадження №12020030170000258 від 23 червня 2020 року, відкритого за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.185 КК України, відмовити за безпідставністю.

Читайте також: Винуватця ДТП із села Сільце посадили на п'ять років

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024