Надходження екологічного податку на Волині перевищили 10 мільйонів гривень

31 Серпня 2020, 16:08
1203

Господарюючі суб’єкти Волині протягом семи місяців 2020 року сплатили 10,1 мільйона гривень екологічного податку, що на понад два мільйони гривень більше проти аналогічного періоду торік.

Про це повідомили у секторі комунікацій Головного управління Держаної податкової служби у Волинській області.

Сума податку, перерахована в області задля фінансування заходів з охорони довкілля, зросла як до загального фонду держбюджету, так і спецфонду.

Щоб попередити небезпечні для довкілля наслідки господарювання, держава та громади повинні опікуватися не лише дотриманням вимог закону, а й своєчасно залучати кошти для здійснення необхідних робіт.

Оскільки екологічний податок належить до основних джерел фінансування заходів з охорони навколишнього середовища, своєчасне їх фінансування залежить від відповідальності СГД, котрі є платниками екологічного податку.

У Головному управлінні ДПС у Волинській області звертаються до представників підприємництва з проханням уважно аналізувати свою господарську діяльність та її вплив на довкілля.

Якщо підприємство здійснює викиди забруднюючих речовин у повітря, скиди у водні об’єкти та розміщує відходи виробництва у спеціально відведених місцях в обсягах, визначених законом, реєстрація платником екологічного податку – обов’язкова.

Читайте також: На підприємстві у Луцькому районі невідомі розстріляли ємність з аміаком

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024