«Пакунок малюка» грошима хочуть отримати понад 700 сімей з Рівного

03 Вересня 2020, 16:50
2074

Станом на 1 вересня до управління праці та соціального захисту населення з заявами на одержання допомоги «пакунок малюка» звернулось 711 батьків новонароджених діток.

Відповідно до постанови Кабміну від 29 липня, родини, що не отримали «пакунків малюка» мають право на одержання грошової компенсації в розмірі 5 тисяч гривень. Про це інформують у пресслужбі управління. 

Компенсацію перерахують на поточний рахунок зі спеціальним режимом використання для батьків, у яких народилася дитина, а в разі їх відсутності ― патронатних вихователів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів новонародженої дитини. Перерахунок здійснять через ПриватБанк.

Для оформлення зазначеної компенсації першочергово необхідно звернутись до будь-якого відділення ПриватБанку у місті Рівне для одержання картки для виплат «Пакунок малюка» та заяви про відкриття рахунку (надалі – картка реквізитів). 

Після цього необхідно звернутись до управління (м. Рівне, вулиця Соборна, 12) та подати заяву про призначення грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка”, до якої додаються наступні документи:

  • копія свідоцтва про народження дитини;
  • довідка з пологового будинку про неотримання одноразової натуральної допомоги “пакунок малюка” (у разі народження дитини у пологовому будинку в 2020 році);
  • копія ідентифікаційного коду;
  • копія картки реквізитів.

Бланки заяв та зразки  заповнення розміщені на сайті управління та на столах і стендах, розміщених поряд з управлінням.

В разі, якщо родина зверталась до управління до 1 вересня із заявою про надання «пакунку малюка» і надала  документи, які були передбачені чинним законодавством,  до заяви на виплату компенсації додається лише копія картки реквізитів.

Перерахування коштів, передбачених для зарахування на картки одержувачів, буде здійснюватись Міністерством соціальної політики України на підставі реєстрів одержувачів грошової компенсації. Зазначені реєстри будуть формуватись управлінням щомісячно до 10 числа після надходження програмного забезпечення.

Головною особливістю компенсації є те, що картку можна відкрити протягом року з дати народження дитини та кошти можна використати ще протягом року з моменту їх зарахування шляхом придбання дитячих товарів (засоби догляду за дітьми та дитячі засоби гігієни: підгузки, серветки; дитячий одяг та взуття; дитяче харчування; дитячий посуд; дитячі іграшки; текстиль для дітей, у тому числі рушники, ковдри) і товарів для породіллі (прокладки для лактації; прокладки післяпологові) у закладах торгівлі, які укладуть з Міністерством соціальної політики України публічний договір. Реєстр таких закладів торгівлі буде розміщений на офіційних веб-сайтах Міністерства соціальної політики та АТ «КБ «Приватбанк».

Інформація про зарахування коштів та заклади торгівлі міста Рівне, в яких можна буде придбати вищезазначені товари, буде розміщена на сайті управління та в соціальній мережі «Фейсбук»

Телефони для довідок – 64 -89-34, (097) 425 84

Читайте також: Магазини Рівненщини запрошують до пілотного проекту «Пакунок малюка»

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024