Через «Ягодин» намагалися незаконно провезти товару на 1,68 мільйона гривень

11 Вересня 2020, 11:20
747

Віз товару на 1,68 мільйона гривень, а в документах вказав лише три тисячі фунтів стерлінгів.

В зону митного контролю «Ягодин» з Республіки Польща заїхав вантажний автомобіль Volvo громадянина України. Про це повідомляють на сторінці Волинської митниці Держмитслужби у фейсбуці.

Чоловік вказав в документах, що перевозить товар «вживаний одяг та взуття» вартістю три тисячі фунтів стерлінгів.

Під час повного митного огляду та перерахунку вантажних місць встановили, що товари, які переміщуються у транспортному засобі розміщені на 693 місцях.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівники Волинської митниці Держмитслужби склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду. Загальна вартість виявленого товару становить 1 68 мільйонів гривень.

Читайте також: У «Ягодині» конфіскували товару на 1,3 мільйона

Таким чином, водій фірми перевізника вчинив дії, спрямовані на переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю вищеперелічених товарів, шляхом подання митному органу як підстави для переміщення даного товару документів, що містять неправдиві відомості щодо кількості вантажних місць, найменування та маркування товарів, а також неправдиві відомості необхідні для визначення коду товару згідно УКТЗЕД та його митної вартості.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Працівники Волинської митниці Держмитслужби склали протокол про порушення митних правил, відповідно до якого товар вилучили до рішення суду.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024