Юристи безкоштовно навчать луцьких креативників правовій грамотності

14 Вересня 2020, 11:27
Фото ілюстративне 679
Фото ілюстративне

Інститут права, технологій та інновацій (ILTI) запрошує представників креативних індустрій із Луцька до участі у навчальному проєкті International Creative Law & Business Studios, який реалізується за підтримки Українського культурного фонду (УКФ).

Про це повідомляють організатори.

Директорка ILTI Ольга Сімсон вважає, що через стрімкий розвиток креативних індустрій кількість конфліктів у цих сферах зростає у геометричній прогресії.

«Проте, більшість творців все ще уникає судів, позовів, навіть договорів, бо «так не прийнято». У мистецтві, моді, медіа, IT ринки все ще формуються, гравці не звикли застосовувати юридичні інструменти, уникають судового вирішення спорів, часто діють на довірі або просто не бажають себе захищати», – пояснює юристка.

Навчання проходитиме у чотирьох напрямках: медіа, мода, мистецтво та культура, IT. У фокусі кожного з напрямів будуть юридичні тонкощі відповідної сфери, а також деякі тенденції у розвитку бізнесу, просування продукту та нових технологій і трендів.

У всіх чотирьох потоках буде по 50 слухачів, яких відбиратимуть за результатами опитування. Дедлайн — 20 вересня. Викладачами стануть експерти з України, Великобританії і США. Проєкт проходитиме онлайн, безкоштовно для усіх учасників, а заняття проводитимуть двічі на тиждень.

Вперше проєкт Creative Law Studios у ILTI провели минулого року, теж за підтримки УКФ. Тоді був лише один, загальний напрямок, а слухачів було вчетверо менше. Попит перевершив можливості проєкту – на одне місце було більше чотирьох бажаючих. У 2020 році його масштабували, та підготували окремі програми для представників різних сфер, щоб зосередитися на більш нагальних проблемах та питаннях для кожного.

За словами Ольги Сімсон, минулого року в проєкті були тільки українські експерти. Цього року залучають лідерів креативних індустрій з США і Великобританії.

«На їх прикладах легко зрозуміти, що можна працювати легально, а духовні цінності і соціальні принципи не заважають робити все юридично грамотно. Креативні індустрії все більше наближаються до ринкових відносин, а комерційно успішними стають творці, котрі правильно організовують бізнес, будують партнерські відносини, свідомо ставляться до свого інтелектуального продукту, до свого бренду. Це стосується всіх креативних сфер у всіх містах, у Луцьку також», – зазначає юристка.

Важливою частиною проєкту стануть опитування з актуальних юридичних питань, одне з яких необхідно пройти кожному кандидату на участь. Створені окремі анкети для напрямів медіа, моді, мистецтві та культурі, IT. Тим, хто пройшов анкетування, надішлють посилання на реєстрацію. Найпопулярніші та найважливіші питання отримають відповіді у практичному керівництві (хендбуці), який отримають всі учасники опитування.

Ще одним результатом навчання стане хакатон креативних проєктів, який проведуть наприкінці курсу, і на якому всі напрямки об’єднаються задля реалізації ідей у креативних індустріях.

Для участі у конкурсі: необхідно заповнити аплікаційну форму (Art, Fashion, Media або IT) за результатами конкурсу буде відібрано 50 учасників

Дедлайн: 20 вересня о 23:59 год.

Строк навчання: 1 – 30 жовтня 2020 року (двічі на тиждень).

Формат: онлайн.

Навчання: безкоштовне.

Читайте також: У Луцьку відкрили виставку робіт мистецького об'єднання «Куля»

Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
23.04.2024