Щомісяця волиняни з власних доходів сплачують близько 350 мільйонів гривень ПДФО

14 Вересня 2020, 13:36
786

Завдяки офіційній зарплаті та іншим легальним доходам волинян до бюджету протягом січня-серпня 2020 року сплачено 2,8 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб.

Таким чином, на Волині у середньому щомісяця бюджети всіх рівнів отримують 350 мільйонів гривень ПДФО – повідомляє пресслужба головного управління ДПС у Волинській області.

Із загальної суми сплаченого ПДФО в області до держбюджету надійшло 715,9 мільйона гривень, понад 2 мільярди – це доходи місцевих бюджетів.

«Незважаючи на труднощі через пандемію коронавірусу, в області – позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб. З початку року – це плюс 2,8 відсотка сплаченого ПДФО до показників минулого року. Тобто, більшість господарюючих суб’єктів всупереч економічним проблемам продовжують виконувати свої зобов’язання перед бюджетом та найманими працівниками, виплачуючи легальну заробітну плату», - зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Оскільки основну суму надходжень ПДФО зараховують у дохід місцевих бюджетів, саме керівники громад повинні бути максимально зацікавлені у повній легалізації всіх підприємницьких ініціатив та робочих місць – звертають увагу в податковій службі.

Читайте також: На Волині депозитні відсотки додали бюджету 12,5 мільйона гривень ПДФО

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024