На будівництво дитсадка на Ратнівщині витратили понад 23 мільйони гривень

15 Вересня 2020, 11:05
741 Джерело: https://voladm.gov.ua/

Хід реалізації Програми «Велике будівництво» у Ратнівському районі проконтролював радник голови облдержадміністрації Юрій Лобач.

Зокрема, радник відвідав об'єкт будівництва дитсадка у селі Жиричі, амбулаторії у Річицях та зустрівся з жителями району. Про це інформують у пресслужбі Волинської ОДА.

Проєкт будівництва дитсадка у селі Жиричі передбачає реконструкцію старого приміщення дошкільного закладу та добудову нової двоповерхової будівлі. Наразі значна частина будівельних робіт завершена та здійснюються внутрішні роботи.

Загальна вартість будівництва  становить понад 23 мільйонів гривень. Відтак, за кошти державного бюджету облаштують дитячий садок для 120 діток. Поки йдуть роботи, для 47 малят дитсадок тимчасово облаштований у приміщенні місцевої школи.

Обговорили необхідність встановлення ще додаткового котла, а старий котел перевести у статус резервного, аби забезпечити стабільний опалювальний сезон для школи та садочка.

Порушила Оксана Горох і питання перекриття даху школи, утеплення фасаду та встановлення водовідливів. Зважаючи на те, що проєктно-кошторисна документація виготовлена, голова райдержадміністрації Володимир Рудик висловив пропозицію подати цей навчальний заклад у перелік об’єктів, які будуть пропонуватися для включення у Програму «Велике будівництво» на 2021 рік.

До слова, в рамках «великого будівництва» до кінця цього року у селищі Ратне відремонтують приймальне відділення центральної районної лікарні.

«Велике будівництво» – це не лише сучасна інфраструктура і нові робочі місця, це здійснення довгоочікуваних сподівань волинян, –  переконаний голова ОДА Юрій Погуляйко. – Таке комплексне масштабне будівництво шкіл, дитячих садків, приймальних відділень лікарень, стадіонів та доріг по всій Україні не здійснювалося за всі роки незалежності».

Радник голови облдержадміністрації Юрій Лобач проінспектував також і хід виконання будівництва нової амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка будується у селі Річиця Забродівської ОТГ.

Наразі за кошти субвенції з державного бюджету на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості тут постала нова сучасна будівля, де будуть розміщені кабінети АЗПСМ та житло для майбутнього лікаря. Загальна вартість об’єкту – майже 9 мільйонів гривень. До завершення підходять внутрішні будівельні та оздоблювальні роботи. Амбулаторія розрахована на обслуговування жителів трьох сіл, які входять до складу Річицького старостинського округу.

«У навколишніх селах йде постійний приріст населення, тому будівництво нової амбулаторії було вкрай необхідним, – зазначає староста округу Ірина Солонінко. – Сподіваємося, що отримавши таке сучасне просторе приміщення та маючи можливість забезпечити житлом лікаря амбулаторії, ми вирішимо й кадрове питання, адже наразі посада лікаря вакантна».

Окрім того, цьогоріч у Ратнівському районі за кошти держбюджету на розвиток охорони здоров’я у сільській місцевості здійснюється капітальний ремонт амбулаторії у селі Кортеліси, а у Замшанах вже відкрили АЗПСМ, реконструйовану за кошти Світового банку.

Аби почути проблемні питання, які хвилюють жителів району, в рамках робочої поїздки радника голови ОДА відбулася зустріч з громадськістю. Присутні порушили питання щодо доброустрою ЗОШ №2 смт Ратне, облаштування стадіону, ремонту дороги у Забродівській ОТГ та відрізка дороги «Заболоття-Гута», реконструкції дитсадка у селі Конище. Для прикладу, важливим для жителів села Тур є відновлення роботи аптечного кіоску, покращення інтернет-покриття та транспортного сполучення.

В результаті обговорення прийняті рішення щодо шляхів розв'язання озвучених проблем. Переважну частину з них під силу вирішити на рівні ОТГ, району чи області, окремі, як от відновлення роботи прикордонного переходу у селі Самари, компетенція центральних органів влади.

По завершенні зустрічі її учасники прийшли до висновку, що лише спільними зусиллями влади та громадськості, проявляючи активну громадянську позицію та відповідальність, можна досягти позитивних результатів.






Читайте також: Як у Жиричах реконструюють школу.ВІДЕО

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024