Луцьк – серед міст, де влітку найактивніше шукали роботу

16 Вересня 2020, 15:12
1149

Літо 2020 року пройшло в карантинних умовах. Та попри те, що вони були не такими суворими, як весною, все ж вони мали істотний вплив на ринок праці.

Jooble проаналізував та порівняв активність українських роботодавців та пошукачів на своєму сайті за два періоди – докарантинне літо 2019 та літо 2020.

Згідно з даними сайту, загальна кількість вакансій на ринку праці влітку 2020 зменшилась на 25% у порівнянні із літом 2019 року. Найбільша кількість пропозицій від роботодавців влітку 2019 була доступна у таких галузях, як виробництво, гуртова та роздрібна торгівля та будівництво і архітектура. 

Найбільша кількість вакансій минулого року була зосереджена в Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та у Львові. За кількістю пропозицій по роботі цього літа лідерами стали Київ, Харків, Дніпро, Одеса та Запоріжжя.

Минулого року на виробництво українські роботодавці шукали, у першу чергу, різноробів, зварювальників та вантажників. Для роботи у галузі торгівлі – продавців-консультантів, касирів та менеджерів з продажів. Що ж стосується напрямку будівництва та архітектури, то роботодавцям потрібні були, у першу чергу, фасадники, електрики та охоронці.

У 2020 році фокус роботодавців дещо змістився найактивніше влітку вони розміщували вакансії у галузі гуртової та роздрібної торгівлі, виробництва, транспорту й логістики. 

Компаніям, що працюють у гуртовій та роздрібній торгівлі, цього літа найбільше були потрібні менеджери з продажів та продавці-консультанти, як і минулого року, а також —  продавці на ринки. Усього в цій галузі було доступно понад 27000 вакансій, що на 35% більше, ніж влітку 2019.  

Для роботи на виробництві роботодавці найчастіше розміщували вакансії вантажників, різноробів та охоронців – влітку цього року для них було доступно понад 20000 вакансій по всій Україні, що на 20% менше, ніж за аналогічний період минулого року. 

На підприємства, що надають логістичні послуги, цього літа потрібні були водії-далекобійники, автослюсарі та водії таксі – за три літні місяці у цій галузі було доступно понад 13000 вакансій, що на 13% більше, у порівнянні з минулим роком. 

Що ж стосується попиту на роботу, то цього літа кількість запитів від пошукачів зменшилась на 23% у порівнянні з літом минулого. Попри це, найпопулярнішими запитами влітку з різницею в рік залишаються робота водієм, охоронцем, продавцем та нянею. Однак, зазнала змін географія пошукових запитів: влітку 2019 пошукачів цікавила робота переважно у Києві, Харкові, Одесі, Дніпрі та Запоріжжі, влітку 2020 найактивніше шукали роботу пошукачі з дещо менших міст – Івано-Франківська, Львова, Луцька, Харкова та Тернополя. 

Читайте також: Ринок праці в серпні: у Луцьку поменшало вакансій

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024