Поліціянти завершили слідство у справі про вимагання коштів з арештантів СІЗО

17 Вересня 2020, 16:24
827

У Рівному кримінальний «авторитет» організував злочинну групу та залучив до діяльності ще двох осіб, які відбували покарання в спецустанові.

Про це повідомив Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

В ході слідства оперативники управління стратегічних розслідувань в Рівненській області Національної поліції, слідчі обласної поліції за процесуального керівництва обласної прокуратури та за підтримки керівництва виправної установи встановили організатора та учасників злочинної групи й задокументували факти вимагання грошей.

Організатором виявився 31-річний чоловік, який являється так званим «смотрящим» за слідчим ізолятором. Він організував злочинну групу, до якої увійшли особи, які відбувають разом з ним покарання у виправній установі.

19-ти та 21-річні хлопці підшуковували потенційних потерпілих, збирали інформацію про наявність майна чи транспортних засобів.

Погрожували їм фізичною розправою та змушували засуджених сплачувати гроші за їх спокійне та безпечне перебування у стінах закладу. У разі відмови – на їх адресу лунали обіцянки не лише побити, але і розголосити конфіденційні відомості, які ті бажали зберегти у таємниці.Так, під час проведення процесуальних заходів правоохоронці задокументували факт вимагання із засудженого п’яти тисяч доларів США та отримання частини суми.

28 лютого, на підставі рішень Рівненського міського суду, провели ряд обшуків на території виправної установи та за місцями мешкання осіб, причетних до злочину. Правоохоронці вилучили наркотичні речовини та інші заборонені предмети. Безпосередньо у камері, в якій відбував покарання лідер злочинного угруповання, вилучили кошти, раніше передані засудженим.

Лідеру злочинного угруповання слідчі повідомили про підозру за ч. 2,3 ст. 27 ч. 4 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України, а двом його поплічникам  - за ч. 2 ст. 27 ч. 4 ст. 189.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили, справу з обвинувальним актом скерували на розгляд до Рівненського міського суду.



 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024