Минулого року волиняни задекларували майже 940 мільйонів гривень доходів

18 Вересня 2020, 15:10
983

Понад 5100 волинян відзвітувалися про отримані торік 938,4 мільйона гривень доходів.

Сума задекларованих волинянами доходів за 2019 рік на понад 100 мільйонів гривень перевищує торішні показники. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

Волинські декларанти визначили до сплати 21 мільйон гривень податків.

«Більшість волинян, яких закон зобов’язує декларувати доходи,  своєчасно подали декларації, тобто до 1 липня поточного року. Втім, опрацювання баз даних податкової служби дозволяє нам сьогодні залучати до декларування осіб, котрі з  різних причин не подали декларацію у визначені терміни. Враховуючи особливі умови через карантин, штрафні санкції до таких платників не застосовуються. А от бюджети можуть отримати вагомі додаткові надходження», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Тож у податковій службі краю звертають увагу громадян на важливості подання декларації про майновий стан та доходи  за наступних умов:

  • отримання спадщини від громадян, які не є родичами 1 та 2 ступені споріднення;
  • продажу рухомого чи нерухомого майна;
  • отримання інвестиційного прибутку чи додаткового блага.

Обов’язковому декларуванню підлягають іноземні доходи та будь-які інші доходи, з яких не сплачено податків.

«Зокрема, враховуючи аграрну специфіку Волині, нині податківці активно залучають у рамках операції «Урожай-2020» до подання декларацій громадян, які надають у період сезонних польових робіт послуги  власною технікою та обробляють з метою отримання доходу земельні ділянки понад 2 гектари. Сплачені такими платниками податки – це їх особистий фінансовий внесок насамперед у добробут громади, на території якої вони працюють, а також фінансова підтримка держави. Варто завжди пам’ятати, що декларування доходів та сплата податків і зборів з отриманих доходів – конституційний обов’язок кожного громадянина, від якого залежить економічний розвиток нашої держави», – підсумувала Світлана Савчук.  

Читайте також: Індексацію пенсій щорічно проводитимуть з 1 березня

Коментар
18/04/2024 Середа
17.04.2024