На житло дітям-сиротам з бюджету Волині виділили понад 10 мільйонів гривень

20 Вересня 2020, 14:16
816

Бюджету області передбачили субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування в сумі 10,5 мільйонів гривень.

Проєкт розпорядження голови ОДА щодо розподілу цих коштів розглянула сьогодні постійна комісія обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики.  Про це інформують у пресслужбі Рівненської обласної ради. 

За інформацією із пояснювальної записки, кошти пропонується розподілити розподілено, згідно зі сформованим загальним списком дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та осіб з їх числа, відповідно до черговості взяття на квартирний облік за місцем походження та з урахуванням обсягу грошової компенсації, визначеного відповідно до пункту 14 Порядку, затвердженого зазначеною вище постановою Кабінету Міністрів України.

Коштом субвенції планують виплатити грошову компенсацію 23 дітям, що стоять на квартирному обліку у 2014 (сім осіб), у 2015 (одна людина), 2016 (шість осіб), 2017 (четверо осіб), 2018 (п'ять осіб) роках.

Частина коштів субвенції, а саме 372 тисячі гривень, залишається нерозподіленою між місцевими бюджетами у зв’язку з недостатністю суми для виплати грошової компенсації та планується до розподілу за окремим рішенням обласної комісії за наявності відповідних фінансових ресурсів та пропозицій місцевих комісій щодо співфінансування придбання житла.

Читайте також: Облрада розподілила кошти на проведення місцевих виборів на Волині

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024