З багатомільйонного аукціону на ремонт дороги на Рожищенщині зняли одного учасника

21 Вересня 2020, 12:18
На відрізку дороги Навіз – Оленівка 850
На відрізку дороги Навіз – Оленівка

Одну з фірм, яка подала тендерну пропозицію на торги щодо надання послуг з поточного середнього ремонту автомобільної дороги державного значення Т-18-02 на відрізку Навіз – Оленівка у Рожищенському районі, зняли з аукціону.

Про це йдеться на сервісі публічних закупівель Prozorro.

Нагадаємо, стартова ціна аукціону – 97 651 932 гривень. Вказану ділянку дороги захотіли ремонтувати такі будівельні фірми: ТОВ ПБС, ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс» та ТОВ Данко.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Луцькавтодор-сервіс» 19 серпня подало скаргу до Антимонопольного комітету України, повідомивши про порушення замовником порядку проведення процедури закупівлі. Скаржник попросив зобов’язати замовника скасувати рішення про допущення до аукціону тендерної пропозиції ТОВ «Данко».

Скаржник зазначив, що надана учасником гарантія не відповідає вимогам закону від 25 грудня 2015 року № 922-VІІІ, адже містить в собі посилання на редакцію цього Закону від 19.04.2020, якої не існує. Також, за твердженням скаржника, гарантія оформлена неналежним чином.

Окрім того, скаржник зазначив, що ТОВ «Данко» не відповідає кваліфікаційному критерію «Наявність в учасника процедури закупівлі працівників відповідної кваліфікації, які мають необхідні знання та досвід», адже цей учасник не має 38 осіб дорожніх робітників.

Постійна адміністративна колегія Антимонопольного комітету України, враховуючи наведену скаржником інформацію, визнала підстави для задоволення скарги частково.

Вирішили зобов'язати Службу автомобільних доріг у Волинській області скасувати рішення про допущення до аукціону тендерної пропозиції товариства з обмеженою відповідальністю «Данко».

Читайте також: У Ківерцях за майже 65 тисяч гривень відремонтують залізничний переїзд

Довідково: ТОВ ПБС – будівельна фірма з Івано-Франківська, що пишається ремонтами доріг у Буковелі. Її пов'язують з політиком, народним депутатом восьмого скликання Олександром Шевченком.

ТзОВ «Луцькавтодор-сервіс» – місцеве будівельне підприємство, що займається будівництвом доріг та автострад. Зареєстроване у Луцьку. Директор фірми – Олексій Юрчук.

ТОВ «Данко» розпочинало свій бізнес з тоді ще мирної Макіївки, згодом його перереєстрували у Слов'янську, а ще пізніше фірма переїхала до Києва. За інформацією порталу «Наші гроші», засновниками фірми є Валентина та Денис Чумаки. Її активність на волинському дорожньо-будівному ринку пов'язують із прибуттям до обласного центру команди вихідців з Луганщини та Донеччини.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024