На Волині продаж підакцизної продукції поповнив бюджети громад на 83,5 мільйона гривень

22 Вересня 2020, 09:46
780

Представники підприємництва, які реалізують підакцизну продукцію, протягом січня-серпня 2020 року спрямували до бюджетів громад Волині 83,5 мільйона гривень роздрібного акцизу.

Сума перерахованого роздрібного акцизу до місцевих бюджетів на 7,9 відсотка перевищує аналогічні показники минулого року. Про це повідомляє пресслужба Головного управління ДПС у Волинській області.

Таким чином, в області спостерігається стабільний ріст надходжень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції.

«Завдяки відповідальним представникам бізнесу, котрі мають ліцензії на реалізацію підакцизної групи товарів і своєчасно перераховують роздрібний акциз, громади отримують вагомий фінансовий ресурс. Це ті кошти, які кожна громада самостійно спрямовує на вирішення найбільш актуальних питань. А це означає, що лише легальна, тобто з дотриманням усіх законодавчих вимог, реалізація підакцизної продукції, як і сплата податків, – основа бюджетної стабільності громад», – наголошує начальниця Головного управління ДПС у Волинські області  Світлана Савчук.   

У податковій службі нагадують: придбавши алкогольні напої чи тютюнові вироби, кожен відповідальний споживач повинен перевірити наявність суми сплаченого ним роздрібного акцизу у фіскальному чеку.

«Безумовні вимоги для виконання кожним представником бізнесу, котрий реалізує спиртне і тютюн, – наявність ліцензії та застосування касової техніки. Дотримання цих двох простих правил убезпечить громадян від придбання продукту небезпечного для здоров’я та сприятиме наповненню бюджету»,   – підкреслила Світлана Савчук.

Читайте також: Викриття незаконних заправок на Рівненщині принесло в бюджет 138 мільйонів гривень

Про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024