Які існують види та особливості кранової техніки

24 Вересня 2020, 13:36
1594

Крани – спеціальне обладнання, яке використовують для підйому та переміщення різних вантажів. Ці установки можуть бути стаціонарними або мобільними, призначатися для застосування в приміщеннях або на відкритих майданчиках.

Спорудження та механізми можуть використовуватися для захоплення та транспортування контейнерів, завантажених палетів, сипучих матеріалів та ін. Придбати кранову техніку в Україні можна в компанії «Київський завод ПТО». На сайті kzpto.com.ua можна вивчити асортимент пропонованого вантажопідйомного обладнання та оформити замовлення на виготовлення установок за індивідуальним проектом.

 

Різновиди кранової техніки

Найбільш широке застосування отримали такі крани:

 

  • мостові,
  • козлові,
  • консольні.

Кожен вид має свої особливості та переваги.


 

Установки мостового типу

Мостовий кран загального призначення є спорудою, призначеною для підйому та переміщення різних вантажів на певні відстані. Залежно від типу приводу, дані пристрої можна розділити на ручні та електричні, виходячи з конструкції – на однобалкові та двобалкові. Вартість виготовлення мостового крану безпосередньо залежить від ряду важливих характеристик (вантажопідйомність, сфери застосування та ін.).

 

Особливості козлової кранової техніки

Козлові крани – це мостова конструкція, з використанням якої будівельні та промислові компанії здійснюють ряд вантажопідйомних робіт. Вони відрізняються довговічністю (при дотриманні умов експлуатація – від 25 років), можливістю роботи як в приміщеннях, так і на відкритих майданчиках. Характеристики установок дозволяють експлуатувати їх в регіонах з різними кліматичними умовами.

 

Опис кранів консольного типу

Консольний кран – конструкція, яка складається з металевої колони, змонтованої на підлозі, та консолі, по якій переміщається підйомний механізм (ручна або електрична таль). Установки призначені для обслуговування верстатів у майстернях та складальних цехах з обмеженим простором. Кут повороту консолі може бути виконаний в діапазоні 90-270 градусів або бути повноповоротним (360 градусів).

Крани консольного типу можуть поставлятися в загальнопромисловому, спеціальному вогнебезпечному або вибухозахищеному виконанні. Вантажопідйомність обладнання варіюється від 500 кг до 5 тонн з вильотом консолі до 5 метрів. Стандартне виконання консольних кранів дозволяє їм працювати при температурі навколишнього середовища від -40 до +50 °С.
 

Допоміжне вантажопідйомне обладнання

Крім кранової техніки, «Київський завод ПТО» пропонує інші види вантажопідйомних пристосувань. Величезним попитом на українському ринку користуються електричні ланцюгові та канатні тельфери, ручні талі. Компанія пропонує поставки в загальнопромисловому, вибухонебезпечному виконанні за індивідуальним замовленням, а також в рудниковому вибухозахищеному виконанні (для роботи в шахтах та на рудниках). У каталозі також представлені електродвигуни, моторредуктори, запчастини для кранів та талів.

 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024