У Луцькому центрі зайнятості провели семінар для безробітних учасників АТО

25 Вересня 2020, 16:13
804

У рамках інформаційної кампанії «Живи та працюй в Україні легально» у Луцькому міському центрі зайнятості провели семінар «Ризики нелегальної трудової міграції» для безробітних учасників АТО.

Про це йдеться на сайті Луцької міської ради.

До проведення заходу долучилися представники Пенсійного фонду України у Волинській області. Учасники заходу ознайомилися із послугами та електронними сервісами  служби зайнятості та перевагами легального працевлаштування в Україні.

Фахівець Пенсійного фонду зазначила, що нарахування пенсій залежить від двох критеріїв: розміру заробітної плати та страхового стажу.  Уточнила, що страховий стаж – це коли особа перебуває в трудових відносинах з роботодавцем, роботодавець офіційно сплачує заробітну плату. Вона наголосила, що на сьогодні Пенсійний фонд широко використовує технології віддаленого доступу для надання послуг громадянам.

За допомогою порталу Пенсійного фонду можна переглядати дані (стосовно себе) з системи персоніфікованого обліку та постійно отримувати інформацію щодо сплати страхових внесків, перевіряти розмір офіційної заробітної плати, також самостійно вносити зміни в анкетні дані в обліковій картці в реєстрі застрахованих осіб.

Читайте також: У ресторанах Луцька виявили 21 неоформленого працівника

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024