У карантин на Волині зафіксували ріст сплати податків

28 Вересня 2020, 11:16
776

Позитивна динаміка податкових надходжень до бюджетів усіх рівнів на Волині – результат налагодженого діалогу з представниками бізнесу реального сектору економіки та якісного податкового супроводу. Жодного тиску на представників підприємництва немає.

У цьому учасників засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у Волинській області запевнила перша заступниця начальника Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Сава – інформують у пресслужбі волинського управління ДПС.

«Всупереч надскладним економічним умовам через коронакризу більшість платників податків Волині залишаються надійними партнерами держави. А серед факторів, що мають визначальний вплив на ріст надходжень, - збільшення кількості платників податків, зростання обсягів оподатковуваних операцій, а також динаміка росту фонду оплати праці. Тобто, є ситуація, коли представники підприємництва певних видів діяльності в умовах пандемії зазнають збитків. Натомість, наприклад, платники ПДВ декларують  ріст обсягів на 35,3 відсотка. Показово, що нарахування до сплати ПДВ зросли на 26 відсотків», - зазначила Світлана Сава.

Посадовиця наголосила, що саме у період пандемії особливо очевидною стала доцільність та необхідність максимального впровадження електронного формату взаємодії між податковою службою та платниками податків. 

«Кожного місяця кількість прихильників електронних сервісів зростає. Ми ж поставили собі амбітне завдання – залучити до користування можливостями Електронного кабінету максимальну кількість  платників: не менше 90 відсотків документів від волинського бізнесу до органів ДПС повинно надходити в електронному вигляді. Дистанційні взаємодія з ДПС та виконання податкових зобов’язань, що передбачає електронний формат, – це сучасна, зручна та комфортна форма спілкування платників з податковою службою, що убезпечує від загрози поширення коронавірусу та усуває корупційні ризики», – підсумувала Світлана Сава.

Нагадаємо, що за підсумками восьми місяців 2020 року на Волині до бюджетів усіх рівнів сплатили 5 мільярдів 806 мільйонів гривень податкових платежів. Сума податкових надходжень в області на 419,5 мільйона гривень перевищує аналогічні надходження торік.

Читайте також: За пів року близько 8 мільярдів гривень українці витратили на горілку

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024