У Воротнівському лісництві провели заняття для студентів

28 Вересня 2020, 12:47
1078

У воротнівському Лісівничому молодіжному центрі для  майбутніх лісівників з Луцького національного технічного університету провели заняття.

У лісництві побувала делегація студентів та викладачів кафедри лісового господарства, галузевого машинобудування та аграрної інженерії. Про це повідомляють у пресслужбі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

«Співпраця лісівників та профільного вишу є надзвичайно важливою. Ми, викладачі, можемо називати десятки переваг такої форми навчання. Але головне, що в захваті самі студенти. Не секрет, що найважливіше у навчальному процесі – зацікавити молодь. І таким чином нам вдається це зробити. Тому я дуже вдячний, перш за все, начальнику управління  Олександрові Кватирку за надану можливість та сприяння. І всім лісівникам, які нам у цьому допомагають», – наголосив завкафедри лісового господарства Олександр Герасимчук.

Викладач кафедри лісового господарства Наталія Ковальчук провела для майбутніх лісівників практичні заняття з «Дендрології» і «Лісової фітопатології та ентомології».

Основу для проведення подальших наукових досліджень надали студентам викладачі з галузевого машинобудування та кафедри аграрної інженерії Віталій Пуць, Микола Толстушко та Руслан Кірчук.


Цього разу з допомогою дрона у Воротневі також провели практичне  заняття з «Лісової геодезії».

Самі ж студенти ще й досі ділилися враженнями від попереднього візиту, що відбувся напередодні професійного свята лісівників. Тоді керівник Центру Валентина Юхимчук провела для них навчально-ознайомчу екскурсію.

Олександр Герасимчук зазначив, що такі заняття для студентів цінні не лише теоретичними знаннями, які вони отримують, а й практичними навичками. Самі студенти влаштовують тут цілі наукові дебати та дискусії, постійно привносячи щось нове у стандартний освітній процес.

Читайте також: Лісівники Рівненщини поповнили бюджет на понад 300 мільйонів гривень

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024