У двох районах на Волині створять центри професійно-технічної освіти

29 Вересня 2020, 13:00
фото ілюстративне 1147
фото ілюстративне

У двох районах Волині з'являться центри професійно-технічної освіти, зокрема у Камені-Каширському та Нововолинську.

Про це стало відомо під час чергового засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики, йдеться на сайті Волиньради.

Депутати розглянули кілька проєктів розпоряджень голови ОДА. Зокрема, погодили проєкт розпорядження «Про розподіл субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти у 2020 році».

У пояснювальній записці до документа йдеться, що з державного бюджету області виділили додаткову субвенцію на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти в обсязі 3,7 мільйона гривень.

При цьому, порядком та умовами надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на створення навчально-практичних центрів сучасної професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 30.11.2016 № 925 (зі змінами), передбачено, що використання таких коштів здійснюється на умовах співфінансування з місцевих бюджетів (не більше 70 % – субвенція, не менше 30 % – кошти місцевих бюджетів), а перелік закладів професійної (професійно-технічної) освіти, на базі яких планується створення навчально-практичних центрів, затверджується Міністерством освіти і науки України.

Відповідно до наказу Міністерством освіти і науки України від 10.06.2020 № 784 «Про внесення змін до наказу Міністерства освіти і науки України від 23.04.2020 № 544» до переліку закладів.

На базі яких у Волинській області коштом субвенції будуть створені навчально-практичні центри у 2020 році, віднесені ДПТНЗ «Камінь-Каширське вище професійне училище» та ДНЗ «Нововолинський центр професійно-технічної освіти».

У зв’язку з цим, з метою придбання обладнання, вказана вище субвенція з державного бюджету в сумі 3,7 тисячі гривень, у повному обсязі, спрямовується на збільшення бюджетних призначень – головного розпорядника коштів обласного бюджету управління освіти і науки облдержадміністрації, в тому числі: 315 тисяч гривень за загальним фондом та 3,4 тисячі гривень за бюджетом розвитку спеціального фонду, за гроші, що передаються із загального фонду.

З метою забезпечення співфінансування таких видатків, перерозподіляються бюджетні призначення головного розпорядника коштів обласного бюджету управління освіти і науки облдержадміністрації, а саме: збільшуються видатки споживання загального фонду на суму 135 тисячі гривень та видатки бюджету розвитку спеціального фонду (за рахунок коштів, що передаються із загального фонду) на суму 1,5 тисячі гривень.

«Такі зміни проводяться за рахунок зменшення витрат на оплату праці (1,3 тисячі гривень) та нарахувань на оплату праці (290 тисяч гривень) закладів професійно-технічної освіти. Економія виникла у зв’язку з недобором учнів на навчання до закладів професійно-технічної освіти, а також запровадженням карантинних заходів під час пандемії COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2», – йдеться у дописі.


 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024