Підприємство на Рівненщині оштрафували за шкідливі викиди

29 Вересня 2020, 17:30
1103

За результатами чергових звернень жителів села Нова Любомирка Рівненської області Державна екологічна інспекція Поліського округу провела позапланову перевірку діяльності ТОВ «Любомирське вапняно-силікатне підприємство».

Перевірка відбулась у вересні і вона стосувалася дотримання вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони атмосферного повітря. Про це інформують у громадській організації «Нова Любомирка».

Лабораторні дослідження показали перевищення встановлених нормативів щодо пилу в 1,7 раза; також перевірка показала, що підприємство не виконало приписів попередньої перевірки, що була проведена у грудні 2019 року, щодо проведення замірів на відповідність фактичних параметрів роботи установок очищування газу проєктним показникам, забезпечення контролю за досягненням встановлених нормативів викидів забруднювальних речовин.

За ці правопорушення до адміністративної відповідальності притягнули головного інженера та директора підприємства. Директору підприємства видали припис на усунення виявлених порушень.

Підприємству нарахують збитки за наднормативні викиди занечищувальних речовин в атмосферне повітря.

«Вирішення екологічних питань, зокрема щодо покращання стану атмосферного повітря, жителі села Нова  Любомирка тримають на постійному контролі, - інформує голова громадської організації «Нова Любомирка» Валентин Гаврилюк. – «Власними силами та за сприяння окремих підприємств, розташованих в населеному пункті, громадська організація встановила на території села стаціонарні станції моніторингу атмосферного повітря, які дають можливість перевірити стан повітря на вміст шкідливих речовин. Ми і надалі ініціюватимемо перед владою, державними органами контролю перевірки тих промислових підприємств (а всього їх на території населеного пункту – 12), які працюють поза межами правового поля та здійснюють неконтрольовані викиди занечищувальних речовин у атмосферу».  

Згідно із Законом України «Про інформацію» до інформації з обмеженим доступом не можуть бути віднесені відомості про стан довкілля, інші надзвичайні ситуації, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці людей, а також про стан правопорядку та факти порушення прав і свобод людини. З огляду на це оприлюднюємо лист Державної екологічної інспекції Поліського округу від 24 вересня щодо результатів проведення перевірок природоохоронного законодавства у діяльності ТОВ «Любомирське вапняно-силікатне підприємство». 

Читайте також: У Луцьку моніторять стан забруднення атмосферного повітря

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024