У Рівному видаватимуть «зелені» номери для автівок

07 Жовтня 2020, 17:42
682

Сервісні центри МВС розпочинають видачу номерних знаків для електромобілів та електробусів.

У 2020 році в Рівненській області у сервісних центрах МВС зареєстрували 185 електромобілів, а за 2017-2019 роки  зареєстрували  614 електрокарів. Про це інформують в пресслужбі відомства.

З 1 січня цього року в Україні почав діяти Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо створення доступу до інфраструктури зарядних станцій для електромобілів». У ньому йдеться про запровадження номерних знаків зеленого кольору для електромобілів.

Номерні знаки для електромобілів, електромопедів та електромотоциклів мають  білу плашку з зеленими літерами і цифрами. Для електротаксі та електробусів – зелені цифри на темно-жовтому тлі.

Зазначимо, що такий дизайн уже використовують в Австрії, Німеччині, Норвегії, Великій Британії та багатьох інших країнах. Нововведення є важливим, адже Україна є одним із лідерів за темпами росту придбання електромобілів.

«Зелені» номерні знаки закріплюватимуться лише за транспортними засобами, які приводяться в рух електричним двигуном і не мають двигуна внутрішнього згоряння. Реєстрація таких автівок буде відбуватися на загальних підставах.

Читайте також: «Рівнеоблводоканал» придбав спецавтівку за майже три мільйони гривень

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024