Працівникам Луцького хлібокомбінату почали виплачувати зарплату

08 Жовтня 2020, 17:28
Луцький комбінат хлібобулочних продуктів №2 не працював із березня цього року 883
Луцький комбінат хлібобулочних продуктів №2 не працював із березня цього року

Луцький комбінат хлібобулочних продуктів №2 не працював із березня цього року.

Зарплати працівники не отримували майже рік, заборгованість становила п'ять із половиною мільйонів гривень. Про це йдеться в сюжеті Суспільного.

Виконувач обов’язків керівника підприємства Дмитро Носенко працює на підприємстві з 31 серпня. Він розповів, що 72 працівникам уже виплатили аванс.

Зараз на підприємство повертаються зернотрейдери – гуртові торговці зерном. Керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що проблеми на підприємстві, з якого невідомо куди зникає зерно, тривають з 1991-го року.

Керівник обласного управління агропромислового розвитку Юрій Горбенко розповів, що проблеми на підприємстві, з якого невідомо куди зникає зерно, тривають з 1991-го року.

«Коли КХП №2 брали в оренду Чортків хлібоприймальне підприємство, було 500 мільйонів боргу, із них 320 – Держрезерву. Оці борги вони й тягнуть. Борги породжують борги. Або воно зупиниться, або дати нове життя», – каже Юрій Горбенко.

Читайте також: ТОП-5 закусок від луцької броварні

Не отримувала заробітної плати із жовтня минулого року працівниця луцького комбінату хлібопродуктів №2 Галина Степко. Жінка каже, що весь час запитувала у керівництва, коли виплатять борги із зарплати, але чула одну відповідь – почекайте.

Алла Прокопчук понад 10 років трудиться на луцькому КХП №2. Тут, за її словами, працюють цілими родинами. Жінка розповідає, що за цей час люди, які пропрацювали на підприємстві все життя, звільнилися. Деякі залишились та чекають на повернення грошей. Зараз комбінат відновив роботу, люди аванс отримали.

«Ми почали переробляти борошно, і в нас уже йде відвантаження борошна, вищого і першого сорту», – каже жінка.

Читайте також: Роботодавцям Рівненщини держава виплатила 108 мільйонів гривень допомоги у карантин

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024