Громада на Волині може отримати 100 тисяч гривень на реалізацію бізнес-проєкту

09 Жовтня 2020, 17:33
936

Центр Підгайцівської ОТГ увійшов до п’ятнадцятки півфіналістів V Всеукраїнського конкурсу «Неймовірні села України 2020».

Про це йдеться на сайті громади.

Загалом організатори отримали 212 бізнес-проєктів з усіх областей України. З них відібрали лише 15 населених пунктів, які пройшли до етапу онлайн-голосування. Він визначить 5 сіл-фіналістів, які в грудні захищатимуть свої бізнес-плани перед членами Експертної ради.

Підгайцівська сільська рада має на меті реалізувати бізнес-проєкт із впровадження комплексного підходу поводження з твердими побутовими відходами. 

Онлайн-голосування за бізнес-плани сіл триватиме на сайті AgroPortal.ua до 1 листопада (включно). Станом на 9 жовтня Підгайці займають 4 позицію серед учасників цього етапу. Проголосувати за Підгайці можна за посиланням: https://cutt.ly/pgtDBj5.

Село-переможець отримає 100 тисяч на реалізацію свого бізнес-проєкту. За виграні кошти, зокрема, Підгайцівська сільська рада планує придбати 12 контейнерів об’ємом 1,1 м³ різних типів для роздільного збирання сміття: скло, папір, пластмаса, вологі відходи (продукти життєдіяльності).

Таким чином хочуть частково вирішити критичну ситуацію, яка склалася з локальним утворенням, накопиченням та зберіганням відходів до моменту їх збирання і вивезення КП при Підгайцівській сільській раді. Запровадження сортування сміття також дасть поштовх розвитку новому екологічному мисленню жителів громади задля збереження екологічного балансу території.

Читайте також: У двох селах Підгайцівської ОТГ провели освітлення

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024