Волинського прикордонника взяли на хабарі за контрабанду цигарок

09 Жовтня 2020, 14:10
1538

Служба безпеки України викрила інспектора відділу прикордонної служби «Млинове» Луцького прикордонного загону та колишнього військовослужбовця ДПС на систематичному одержанні хабарів.

За попередніми даними досудового слідства, фігуранти налагодили механізм отримання грошей від місцевих контрабандистів тютюнових виробів із сусідньої країни. Про це повідомляють у пресслужбі управління СБУ Волині.  

За тисячу доларів посадовець та його спільник «гарантували» ділкам сприяння у нелегальному переправленні цигарок через державний кордон поза встановленими пунктами пропуску.

Правоохоронці затримали обох фігурантів під час отримання чергової суми неправомірної вигоди. Раніше оперативники спецслужби задокументували ще один факт отримання прикордонником та його спільником хабаря у розмірі тисяча доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії. Встановлюють інших осіб, ймовірно причетні до протиправної діяльності.

Заходи проводились спільно з підрозділом внутрішньої безпеки Держприкордонслужби, слідчими ТУ ДБР, розташованим у місті Львів, під процесуальним керівництвом військової прокуратури Луцького гарнізону.

Читайте також: Інспектор Поліської митниці вимагав хабарі за оформлення автівок з-за кордону



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024