Луцьк отримав від Євросоюзу 16, 5 мільйонів гривень на збереження архітектурних пам'яток

13 Жовтня 2020, 16:47
Перші результати проєкту 1052
Перші результати проєкту

Виконавчий комітет Луцької міської ради отримав черговий транш ЄС у сумі понад 16,5 мільйонів гривень на впровадження проєкту «Нове життя Старого міста: ревіталізація пам’яток історико-культурної спадщини Луцька та Любліна» Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 Європейського Інструменту Сусідства.

Ці кошти спрямують на завершення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках архітектури національного значення (монастир єзуїтів та башта Чорторийських з оборонним муром), на благоустрій, озеленення й освітлення прилеглої території, облаштування у підвалах колегіуму експозицій навчального процесу та лицарських обладунків ручної роботи. Також планується встановлення сучасного обладнання, що даватиме можливість відвідувачам зануритись у минуле за допомогою технологій віртуальної реальності та голографічних проєкцій. Про це йдеться на сайті Луцькради.

Отриманню грантових коштів передував складний процес звітності та аудиту використання близько 10,4 мільйона гривень авансового платежу за проєктом, який виконавчий комітет Луцької міської ради отримав у 2019 році. Перевірка прийнятності витрат тривала майже півроку. Отримання чергового траншу стало результатом позитивної оцінки фінансового звіту, підготовленого командою проєкту у співпраці з Люблінськими партнерами.

Крім того, у зв’язку з об’єктивними обставинами, що виникли через карантинні обмеження та через труднощі в реалізації проєкту відповідно до попереднього календарного плану головним чином по стороні польського партнера (Адміністрація міста Люблін), додатковою угодою до грантового договору термін реалізації проєкту продовжили до кінця 2021 року.

Читайте такожУ Луцьку ремонтують дамбу, яка з'єднуватиме Старе місто і Центральний парк

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024