Працівників Луцького пологового будинку можуть скоротити через брак фінансування

15 Жовтня 2020, 11:45
Луцький пологовий будинок 857
Луцький пологовий будинок

Працівників Луцького клінічного пологового будинку можуть звільнити через брак належного фінансування, пов'язаного зі зменшенням кількості пологів. Додатковий фінресурс беруть за рахунок лікування хворих на коронавірус.

Про це йшлося у четвер, 15 жовтня, під час «бюджетної» комісії Луцькради, повідомляє Волиньпост.

Начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін розповів, що у пологовому будинку, де хочуть розгорнути «коронавірусну» лікарню, ще у квітні була тенденція для зменшення кількості пологів, зокрема через те, що запрацював перинатальний центр.

У квітні пологовий перейшов на оплату послуг із НСЗУ, зокрема щодо надання допомоги вагітним і породіллям з коронавірусом, що врятувало ситуацію, каже посадовець. Якщо цього додаткового фінансового ресурсу не буде, працівників таки доведеться звільняти.

«На сьогодні в окремому корпусі пологового на першому поверсі вже надають допомогу вагітним, там лежали дві пацієнтки. На 2-4 поверхах лежали біля 20 пацієнтів, частину з яких вже виписують. Більше 4 тисяч «квадратів» – загальна площа. Тому є можливість, щоб залучити ці площі для відкриття тимчасового інфекційного стаціонару. Тому, на мою думку, варто використати наші можливості, а потім залучати спорткомплекси, стадіони тощо», –зазначив Лотвін.

Водночас він повідомив, що управління охорони здоров’я не запропонувало жодного додаткового варіанту для розміщення хворих на коронавірус у Луцьку в разі погіршення ситуації.

Нагадаємо, у Луцьку планують розгорнути інфекційний шпиталь на базі акушерського корпусу пологового. Натомість сьогодні, 15 жовтня, медики пологового вийшли на акцію протесту проти організації «коронавірусного» блоку у пологовому будинку.

Читайте також: Роман Бондарук підтримав протест Луцького пологового будинку

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024