«Волиньгаз», ВНУ та студенти-економісти уклали угоду про дуальну освіту 

15 Жовтня 2020, 14:11
1592

Студенти-економісти Волинського національного університету імені Лесі Українки зможуть поєднувати теоретичне навчання з роботою за спеціальністю в АТ «Волиньгаз».

АТ «Волиньгаз» в особі голови правління Мирослава Короті, Волинський національний університет імені Лесі Українки в особі ректора Анатолія Цьося та студенти економічного факультету уклали угоду про здобуття вищої освіти з використанням елементів дуальної форми навчання. 

Угода передбачає, що студенти ВНУ зможуть одночасно навчатися та працювати за фахом, здобувати практичні навички в газорозподільній компанії.



 

Ректор найбільшого вишу Волині Анатолій Цьось наголосив, що якість освіти – пріоритет університету, а дуальна освіта – це одна з найдієвіших форм здобуття знань. Також Анатолій Цьось зауважив, що радий співпраці з газовим підприємством.

Студентам-економістам подобається дуальна форма навчання насамперед тому, що вона дозволяє здобувати практичний досвід без шкоди для навчального процесу. Окрім того, молодь вбачає перспективу в роботі у великих компаніях.

«Дуальна освіта дає практичний досвід в навчанні. В університеті ми отримуємо багато теоретичних знань, але застосувати їх на практиці не завжди можемо. В нас була навчальна практика, проте вважаю, що робота у «Волиньгазі» буде значно цікавішою», – поділився думками четвертокурсник економічного факультету Юрій Панасюк.

Для газорозподільної компанії співпраця зі студентами – це унікальний досвід, можливість налагодити зв’язок з провідним навчальним закладом регіону.

«Мені дуже цікаво зрозуміти як працює одне з найбільших підприємств Волині. Адже газ потрібен завжди і всюди, а розрахунок вартості доставки газу, об’єму спожитого газу – це одне з умінь, яке точно стане при нагоді в житті», – зауважив Назар Чучман, магістрант економічного факультету ВНУ імені Лесі Українки. 

Щороку газова галузь модернізується та розвивається, потребує молодих фахівців. «Волиньгаз» – один із найбільших роботодавців Волині. Нині в компанії працює понад тисяча спеціалістів.

«Практичні знання завжди є особливо цінними. Тому, що досвід, здобутий на роботі, не може бути компенсований ніякими теоретичними знаннями. Дійсно приємно, що ми підписали договір зі студентами. Впевнений, що цей досвід буде позитивним. Ми запроваджуємо європейські стандарти якості обслуговування клієнтів, застосовуємо нові підходи до обслуговування газових мереж і потребуємо молодих, креативних, цілеспрямованих і впевнених в собі студентів», – зазначив голова правління АТ «Волиньгаз» Мирослав Коротя.


 

Оскільки студенти ВНУ за спеціальністю економісти, то практикуватися вони будуть у фінансово-економічному відділі компанії. 

Довідково: АТ «Волиньгаз» здійснює розподіл природного газу для понад 240 тисяч споживачів Волинської області. На сьогодні компанія обслуговує понад 7,7 тисяч км газопроводів.

Читайте також: Волинян закликають передавати показники та сплачувати за доставку газу онлайн

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024