«Рівнегаз» через суд стягуватиме борги за доставку газу

15 Жовтня 2020, 16:05
1113

Понад 1,9 тисячі заяв про стягнення заборгованості за послугу з розподілу у судовому порядку подали представники АТ «Рівнегаз».

Суд вже виніс ряд рішень на користь підприємства, які передані у виконавчу службу. Незабаром подадуть ще 900 позовів проти клієнтів, сукупний борг яких перевищує 1,5 мільйона гривень. Про це інформують в пресслужбі відомства.

Станом на початок жовтня 18 тисяч клієнтів АТ «Рівнегаз» жодного разу від початку року не сплатили за розподіл газу. Загальний борг цих споживачів становить близько 5 мільйонів гривень. Справи щодо цих споживачів подаються до суду першочергово.

Накопичення боргів за доставку газу відбулося ще й тому, що Верховна рада України ухвалила закон, що забороняє відключати від газопостачання побутових споживачів, нараховувати їм штрафи й пеню за несвоєчасну оплату спожитих житлово-комунальних послуг. Частина споживачів сприйняли це як дозвіл не платити за послуги взагалі.

У АТ «Рівнегаз» ще раз наголошують, що примусове стягнення боргів через суд призведе до додаткових фінансових витрат споживачів. Адже боржник повинен оплати не лише суму боргу, а судовий збір та юридичний супровід.

Читайте також: У Рівному опалювальний сезон стартує 15 жовтня

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024