Завдяки легальним доходам волиняни сплатили до бюджету понад 3,2 мільярда гривень

17 Жовтня 2020, 12:59
1049

Упродовж січня-вересня на Волині сплатили 3,2 мільярда гривень податку на доходи фізичних осіб. Це на 4,4% більше проти аналогічного періоду торік.

Із легальних доходів волинян до держбюджету надійшло 822,3 мільйона гривень, а місцеві громади отримали 2,4 мільярда гривень ПДФО. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області.

«Позитивна динаміка надходжень податку на доходи фізичних осіб, яку всупереч складним економічним умовам через коронакризу фіксуємо на Волині,  - підсумок спільної роботи податківців та працедавців. Саме відповідальна позиція бізнесу, який дбає про інтереси найманих працівників та держави, - в основі бюджетної стабільності», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Ольга Ліщинська.

Посадовець підкреслила, що ПДФО залишається основним бюджетоутворювальним податком для громад. Тож лише повна та легальна оплата праці, офіційні робочі місця гарантують необхідні надходження до місцевих бюджетів, - наголошують у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

 «Офіційна зарплата – це питання особистої відповідальності не лише роботодавця, а й найманого працівника. Кожен, хто працює легально, відповідно сплачує ПДФО, може розраховувати на підтримку і соціальний захист від держави. Особливо важливо, що саме офіційне робоче місце гарантує страховий стаж, на основі якого призначаються пенсійні виплати», – підсумувала Ольга Ліщинська.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024