У сільраді на Рожищенщині приховали розподіл землі між родичами депутатів

18 Жовтня 2020, 10:12
Село Топільне з висоти 1687
Село Топільне з висоти

Каденція депутатів Топільненської сільської ради добігає кінця. Після виборів 25 жовтня село стане частиною Рожищенської об’єднаної територіальної громади. Рожищенська районна рада взагалі припинить своє існування. Відтак рішення прийматимуть інші люди, новообрані депутати.

Тож напередодні зміни влади обранці топільненської громади роздали землі. 

У вересні цього року у відповідь на запит про публічну інформацію з сільради написали, що у 2020 році роздали 24 земельні ділянки. Про це Район.Рожище писав у публікації У Топільненській сільській раді виділили понад 38 гектарів землі.

Та згодом з’ясувалося, що ця інформація не відповідає дійсності. В розпорядження кореспондентів видання потрапили копії рішень Топільненської сільської ради з прізвищами, яких не було в офіційній відповіді органу місцевого самоврядування. І згодом ви дізнаєтесь чому.

Отримавши ці рішення, запитувачка зателефонувала до секретарки Топільненської сільської ради Олени Кобзар, яка нині виконує обов'язки голови. Розмову передаємо дослівно:

– Скажіть, ви надали мені повну відповідь на мій запит?

– Землевпорядник вам підготувала таку інформацію, скільком людям вже затвердили проект землеустрою. Шо ми вже точно знаємо, скільки в їх землі. Насправді ми виділили більше земельних ділянок, але в людей ще немає документів.

– Але в моєму запиті було про рішення, прийняті Топільненською сільською радою про виділення землі. Не затвердження, а виділення. Мені в руки попали копії таких рішень, де земля виділялась навіть неповнолітнім. Наприклад, Філіпчук Денис Валерійович. Він неповнолітній. На підставі чого ви виділили йому земельну ділянку? Він сам звертався в сільську раду?

– Сам звертався. З заявою. Там є документи в нас від нотаріуса. Згідно закону з 14 років ми маємо право виділяти, але там є нотаріально оформлено, батьки завірили. В нас є всі документи.

– Скільком неповнолітнім сільська рада виділила ці землі?

– Двом.

– Чому в рішеннях немає кадастрових номерів?

– Своїми рішеннями ми лише даємо дозвіл на виготовлення проектів землеустрою. Людина наймає, приїжджає землевпорядник, заміряє, кому скільки сотих виділили. Тоді в земельному виготовляють кадастровий номер і дають нам на затвердження. Отоді ми вже маємо кадастровий номер ділянки.

– Виходить, ви мені дали неправдиву відповідь. Ви збрехали?

– Ну, чому збрехали? Землевпорядник дзвонила в адміністрацію і нам сказали давати таку відповідь про таку землю, на яку вже є затверджений проект землеустрою, де ви знаєте вже що людина зробила документ і є вже площа тої земельної ділянки. Якщо вам треба таке, то ми вам ше таку відповідь дамо.

– Багато атовцям відмов. На підставі чого?

– Вони всі хочуть по 2 гектари. У нас нема стільки землі. 

А зараз про тих, кому землі вистачило і чиї прізвища приховали посадовці Топільненської сільської ради.

Отже, цього року 0,4 гектара отримав Філіпчук Валерій Ярославович – чоловік депутатки Рожищенської райради Оксани Філіпчук, її неповнолітній син Денис Філіпчук також став власником такої ж ділянки. 0,4, гектара дісталося і братові Владиславу Бачуну. По два гектари топільненської землі отримали мама Віра Бачун та свекруха Тетяна Філіпчук. Таким чином за червень-липень сім’ї депутатки виділили 5,2 гектара. 

Перепало і дружині голови земельної комісії Топільненської сільської ради Тетяні Кузаві. Їй виділили два гектари, а доньці Власті – 0,4 гектара.

Понад гектар отримав і колишній землевпорядник Рожищенської міськради Анатолій Колядинський.

Також землю отримали син і невістка депутата Леоніда Бондарука – Богдан Бондарук та Юлія Бондарук, син і невістка секретарки Олени Кобзар – Юрій Кобзар і Альона Кобзар.

Також ділянки виділили сину і дружині депутата Івана Клімовича – Андрій Клімович та Ірина Клімович.








Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024