Горохівчанам розповіли, як безпечно працювати за кордоном

19 Жовтня 2020, 16:03
669

У рамках інформаційної кампанії «Живи та працюй в Україні легально» у Горохівській районній філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся семінар «Ризики нелегальної трудової міграції».

Зустріч пройшла за участі головної державної інспекторки відділу з питань додержання законодавства про працю Елеонори Матвіюк – повідомляє пресслужба Горохівської РДА.

Запитань та дискусій під час семінару було багато. Наприклад, як треба правильно збиратися у подорож закордон та як відрізняти сумнівні оголошення про працевлаштування до правових аспектів легального працевлаштування.

Акцент зробили на легальності праці. Працюючи нелегально, працівник не може належним чином захистити свої права, зокрема, права на нормальні умови роботи та проживання, на відпочинок, вихідні, на виплати в разі втрати працездатності. Тому обов’язок фахівців служби зайнятості – застерегти та попередити шукачів роботи про небезпеку, яка чекає на них у разі нелегального працевлаштування не тільки у своїй країні, а й за кордоном.

Також ознайомили безробітних з актуальними вакансіями на ринку праці, переліком соціальних послуг та електронними сервісами служби зайнятості.


 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024