Верховна Рада не розгляне держбюджет до виборів

19 Жовтня 2020, 13:17
838

Спікер Дмитро Разумков підтвердив, що Верховна Рада на засіданні 20 жовтня не зможе розглянути в першому читанні законопроєкт про держбюджет на 2021-й рік і закликав мобілізуватись для його доопрацювання.

Про це сказав Разумков на засіданні Погоджувальної ради 19 жовтня – пише Економічна правда.

«У п’ятницю з технічних причин не відбулося засідання комітету і, згідно діючого законодавства, документ, який ми мали розглядати завтра, він не готовий. Ми не зможемо на пленарному засіданні його розглянути: народні депутати з ним ще не ознайомились, і комітет ще не прийняв відповідне рішення.

Я впевнений що найближчим часом він буде підготовлений і після того як пройдуть вибори і ми, згідно з нашим графіком, повернемося до парламенту – з 3 листопада – ми зможемо розглянути цей законопроєкт», – зазначив спікер.

Спікер звернувся до всіх з проханням оперативно доопрацювати документ, щоб увійти в новий рік з нормальним бюджетом, щоб не було такого явища як «бюджетна ніч».

На думку Разумкова, практика «держбюджет під ялинку» повинна піти в історію.

Голова профільного комітету Данило Гетманцев підтвердив, що 20 жовтня бюджет не розглянуть у першому читанні.

«Проєкт постанови про депутатські пропозиції і поправки до проєкту державного бюджету не рекомендовано профільним комітетом. Сподіваюся, незважаючи на це, ми зможемо розглянути проєкт до 1 грудня в цілому», – написав Гетманцев.

Читайте також: Доходи держбюджету: відставання від плану скорочується

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024