На Рівненщині створили майстерню етнокостюмів

19 Жовтня 2020, 16:38
Фото ілюстративне 837
Фото ілюстративне

У Гощі створили майстерню етнічних костюмів, яка відтворює старовинні візерунки вишивок.

При  районному об’єднанні культури і дозвілля у селищі створили першу в Україні майстерню з виготовлення сценічних костюмів. Про це пише «Голос України».

Таким чином втілили ідею начальника відділу культури, молоді та спорту Гощанської РДА, заслуженого працівника культури України Анатолія Івасюка.  

«Для облаштування майстерні мали приміщення, закупили спеціальне обладнання, одна з майбутніх працівниць Ірина Дем’янюк пройшла спеціальне навчання у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості, підібрали ще два працівника  з відповідною освітою – Надію Римаришину та Марію Власюк. Майстерня може не лише виготовити сценічні костюми, що і робить для митців Рівненської, Волинської та Хмельницької областей, а й відтворює старовинні візерунки вишивок різними техніками. Тож і я не втримався і придбав собі вишиванку від нашої майстерні, — розповідає Анатолій Івасюк. 

До речі, у час пандемії великий попит мали вишиті маски, виготовлені у гощанській майстерні.

До речі, дебютувала майстерня тим, що вишила одяг для малюків, які народилися у Гощанському пологовому будинку на День вишиванки, які вручив породіллям голова Гощанської РДА Василь Романюк

Читайте також: Ветеранка АТО запустила бренд одягу з символікою Волині

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024