У «червоному» Володимирі бари і ресторани закривати не будуть

20 Жовтня 2020, 09:34
971

У Володимирі-Волинському школи перейдуть на дистанційне навчання, бари та ресторани працюватимуть, але з обмеженнями.

Про це йшлося 19 жовтня у Володимир-Волинській міській раді на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, інформують у пресслужбі міськради.

Під час засідання постановили рішення Державної та регіональної комісій з питань техногенно-економічної безпеки та надзвичайних ситуацій взяти до виконання.

Так, загальноосвітні школи міста будуть переведені на дистанційне навчання з 22 жовтня, мистецькі школи – з 19 жовтня. Також з 19 жовтня буде призупинено навчально-виховний процес у закладах дошкільної та позашкільної освіти, закладах спорту.

Міська комісія ТЕБ і НС вирішила рекомендувати суб’єктам господарської діяльності дотримуватися обмежень, які діють в червоній зоні, крім обмеження щодо регулярного та нерегулярного перевезення пасажирів автомобільним, залізничним транспортом у міському сполученні.

У Володимирі-Волинському перевезення дозволені за умови заповнення пасажирами лише сидячих місць і дотримання жорстких карантинних та протиепідемічних вимог.

Заступниця міського голови Лариса Кулікова розповіла, що в міську раду надійшли колективні звернення підприємців про те, щоб їм надали можливість працювати в умовах червоного рівня епідемічної небезпеки. Також вона нагадала, що підприємці надіслали гарантійні листи, у яких зазначають, що дотримуватимуться усіх карантинних вимог, встановлених Головним державним санітарним лікарем України.

Відтак, для того, щоб підтримати бізнес, зберегти робочі місця працівників, Лариса Кулікова запропонувала дати можливість торговельним закладам і закладам громадського харчування продовжити їхню діяльність, проте з певними умовами.

Заклади громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо) працюватимуть до 20:00 години з дотриманням протиепідемічних вимог. Дотримання жорстких карантинних вимог застосовуватиметься і в закладах торговельного і побутового обслуговування.

На сьогодні рішення про те, посилити чи лишити на тому ж рівні обмеження червоної зони, залежатиме від рівня відповідальності підприємців міста.

Під час засідання комісії неодноразово лунали заклики до містян не нехтувати усталеними правилами під час карантину, продовженого до 31 грудня. 

Читайте також: Просять не застосовувати для володимирчан жорстких карантинних обмежень







 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024