Директор «Рожищеагролісу» не допустив екологічну службу до перевірки

21 Жовтня 2020, 11:07
862

Спеціалісти Державної екологічної інспекції у Волинській області мали провести позапланову перевірку на державному підприємстві «СЛАП Рожищеагроліс» щодо дотримання вимог природоохоронного законодавства.

Її запланували на 20 жовтня. Про це повідомили у пресслужбі екологічної інспекції Волині.

Підставою для проведення перевірки були звернення громадян про можливі незаконні рубки, несанкціоноване вирубування лісів на території району.

Перевірка не відбулась.

Керівник лісгоспу не допустив інспекторів до перевірки. Він аргументував це тим, що працівники підприємства хворіють. Мовляв, проводять профілактичні заходи проти поширення коронавірусної інфекції.

Працівники ДЕІ притягнули директора підприємства до адміністративної відповідальності. Тепер він має сплати штраф за статтею 188-5 Адміністративного кодексу (Невиконання законних розпоряджень чи приписів посадових осіб органів, які здійснюють державний контроль у галузі охорони навколишнього природного середовища, використання природних ресурсів, радіаційної безпеки або охорону природних ресурсів) – від 255 до 680 гривень.

Варто зауважити, що вже черговий раз керівники лісгоспів Волинського ОУЛМГ не допускають інспекторів ДЕІ до позапланових перевірок через карантинні заходи.

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024