На Волині сплатили 332,4 мільйона гривень земельного податку

21 Жовтня 2020, 17:35
946

За підсумками дев’яти місяців 2020 року юридичні особи сплатили 272,8 мільйона гривень плати за землю, а фізичні особи – землевласники та землекористувачі перерахували до місцевих бюджетів 59,6 мільйона гривень земельного податку. 

Таким чином, місцеві  громади Волині отримали в розпорядження на 3,1 відсотка більше плати за землю проти аналогічного періоду торік. Ріст надходжень з плати за землю фіксують як серед юридичних, так і фізичних осіб – інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

«Відновлення позитивної динаміки у надходженнях плати за землю – результат скоординованих спільних зусиль податківців та органів місцевої влади. Своєчасно отримана інформація від керівників громад про потенційні джерела надходжень дозволяє фахівцям ДПС забезпечити більш якісний процес адміністрування. Відповідно, громади своєчасно отримують належні кошти», – зазначає начальник Головного управління ДПС у Волинській області Світлана Савчук.

Очільниця волинських податківців підкреслила, що плата за землю як різновид податку на майно, належить до бюджетоутворювальних платежів місцевих громад.

«Тобто, сплачені за користування землею кошти зараховуються до бюджету громади, на території якої знаходиться земельна ділянка. Просимо громадян не зволікати зі сплатою земельного податку. Це кошти, які будуть використані на потреби громади», – підсумувала Світлана Савчук.

Отож, якщо Ви – власник земельної ділянки, але не отримали повідомлення від ДПС про нараховану суму земельного податку чи інформація у повідомленні містить неточності, треба провести звірку з податковою службою. Враховуючи обмежувальні заходи через пандемію COVID-19, звірку краще провести у телефонному режимі.

Читайте також: Україна втратила 5 мільйонів гектарів державної землі, – голова Держгеокадастру

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024