У Музеї Корсаків стартував мистецький проєкт «Діалог»

21 Жовтня 2020, 18:40
1832

У Музеї сучасного українського мистецтва Корсаків запрацювала виставка в рамках мистецький проєкт «Діалог». 

Її відкрили  у середу, 21 жовтня. Про це інформують у пресслужбі музею. 

Схожість і близькість у поглядах на світ, манері його розуміти та інтерпретувати стали підґрунтям для появи ідеї «Діалогу» між двома художницями Барбарою Ле Беґек Фрідман (Франція) та Яриною Шумською (Україна).

Закриття кордонів, а відповідно, неможливість зустрітись і співпрацювати разом у березні створило умови для дослідження комунікації у зовсім іншому вимірі. Заплановані 10 днів резиденції у містечку Понтейя, у Франції, перетворилися у 100 днів діалогу: на відстані, з обмеженнями, з кордонами, серед невизначеності, проте з абсолютною щирістю. З часом у цьому «просторі зустрічі» дві тисячі триста кілометрів, первинно як обмеження, стали параметром, конструктивним елементом, способом існування в іншому часовимірі, можливістю для відкриттів.

«Будь-який новий досвід потенційно може стати джерелом наповнення та способом вчитися, якщо ми здатні до нього пристосуватися...» – розповіла акторка Барбара Ле Бегек Фрідман. 

Своєю чергою, українка Ярина Шумська назвала проєкт «Діалог» таким, що дає можливість спостерігати,  як відстань стає гнучкою, інколи навіть перестає існувати. «Аж доки крайні пункти цієї довгої, здавалось, нескінченної лінії не сходяться у одному пункті, де починається нова розмова».

Конструкція виставки вибудована у формі спіралі, завдяки якій підсилюється відчуття дистанції, руху, плину часу, що безпосередньо пов’язується з загальною ідеєю проєкту.

Читайте також: 28 років успіху: проекти інвестиційної групи VolWest Group

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024