Дорогу до Шацьких озер хочуть завершити у наступному році

22 Жовтня 2020, 13:59
1634

Під час робочої поїздки до Волинської області президент Володимир Зеленський ознайомився з перебігом ремонтних робіт на ділянці автодороги М-07 Київ ‒ Ковель ‒ Ягодин (на Люблін).

Оновлення траси відбувається в межах Національної програми «Велике будівництво». Про це повідомляють на сайті президента.

Ця дорога є однією зі стратегічних для держави: на ній висока інтенсивність руху, траса веде до одного з найбільших в Україні пунктів пропуску на кордоні – «Ягодин», тому її називають «Варшавська траса». Автодорога збігається з транспортним коридором Балтійське море – Чорне море, а також є частиною міжнародної автомагістралі Е373.



 

Президенту розповіли, що протяжність М-07 у регіоні становить майже 160 км, а в напрямку Ковель – Ягодин – 60,4 кілометрів. З 2001 по 2019 рік було реконструйовано 30 кілометрів дороги. Цьогоріч на трасі проводять будівельні роботи загальною вартістю 107,1 мільйона грн.



 

Як повідомив Володимиру Зеленському голова Державного агентства автомобільних доріг України (Укравтодор) Олександр Кубраков, на трасі М-07 у напрямку пункту пропуску «Ягодин» у цьому році відбулася реконструкція та розширення дорожнього полотна до першої категорії.

Читайте також: З Балтики до Чорного моря: ціна водного шляху Е40

Найбільший обсяг робіт виконано ближче до кордону. У наступному році заплановане розширення та реконструкція пункту пропуску «Ягодин».

«У планах – щоб М-07, вся після Ковеля й до кордону, була першої категорії», – сказав очільник Укравтодору.

Розширення до першої категорії проводили також на трасі Н-22 Київ – Рівне. Крім того, повністю завершили обхід міста Луцька.


 

Глава держави поцікавився станом решти доріг, які з’єднують Луцьк з іншими містами та областями, – які з них потребують відновлення.

Олександр Кубраков доповів, що половина автошляхів у Волинській області вже в нормальному стані. У межах «Великого будівництва» цьогоріч тут оновлюють не тільки міжнародні, національні та регіональні дороги, а й 67 км територіальних доріг. На 2021 рік залишилися територіальні автошляхи, зокрема дорога, що веде до Шацьких озер. Її також починають відновлювати в цьому році, а завершити планують у наступному.

Загалом, як розповіли Зеленському, у Волинській області в межах Національної програми «Велике будівництво» цьогоріч планують відремонтувати 156 кілометрів доріг, на близько 100 кілометрів вже зробили верхній шар.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024