Магазин в Любешеві торгував сурогатним алкоголем

26 Жовтня 2020, 11:16
1420

Працівники управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області з початку року зафіксували 9 фактів реалізації та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка. Ще 15 аналогічних порушень виявлено в області при реалізації тютюнових виробів. 

Зокрема, 21 жовтня в одному торговому закладі смт. Любешів податківці в ході фактичної перевірки виявили 62 пляшки алкогольних напоїв сумнівного походження. Про це інформують у пресслужбі Головного управління ДПС у Волинській області. 

Горілчаний товар семи найменувань відомих брендів на суму 6,7 тисячі гривень пропонували місцевим споживачам із підробленими акцизними марками. 

«Споживання такої продукції – пряма загроза життю і здоров’ю  громадян, оскільки товар без марок акцизного податку встановленого зразка фактично є шкідливим сурогатом», – звертають увагу громадян у Головному управлінні ДПС у Волинській області.

Окрім проблем зі здоров’ям, продаж підакцизної продукції без ліцензії та марок акцизного податку зазнає збитків для бюджету. Наприклад, сума акцизного податку, що недотримана держбюджетом внаслідок використання вказаних підроблених акцизних марок, – 1,7 тисячі гривень.

Щоб не допустити бюджетних втрат та запобігти можливому отруєнню, в Головному управлінню ДПС у Волинській області  просять повідомляти про факти реалізації, зберігання фальсифікованих алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію таких товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, просимо негайно інформувати за номерами телефонів у м. Луцьк  (0332) 777102 (чергова частина ГУ ДФС у Волинській області) або (0332) 724414 (управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою:  м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).

Читайте також: На Волині продавчиню притягнули до відповідальності за торгівлю без маски

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024